KULPS-pajat kouluille

KULPS-kulttuuripolku on Espoon kaupungin peruskoululuokkien ja varhaiskasvatusryhmien kulttuurikasvatussuunnitelma, joka koostuu kulttuuri- ja taidesisällöistä. Kulttuuripolku edistää lasten yhdenvertaista mahdollisuutta osallistua taiteen ja kulttuurin tekemiseen, kokemiseen ja tulkitsemiseen. KULPS-työpajoihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäiväänsä täysin maksuttomasti.

Espoon kuvataidekoulun KULPS-taidetyöpajoissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta. Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

• Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Jos ryhmässä on tätä enemmän oppilaita, varaathan luokallesi kaksi erillistä paja-aikaa. 
• Työpajojen kesto on 2 h 15 min (3 x 45 min), ei taukoa. Pajatyöskentelyn aikana ei voi pitää eväs- tai ruokataukoa. WeeGee-näyttelykeskuksessa luokka voi nauttia omat eväät pajan jälkeen tai sitä ennen talon K-kerroksessa.
• Työpajojen opetuskieli on suomi – Stop motion -animaatiotyöpajat saatavilla myös ruotsiksi.
• Voimaeläin on ulkotyöpaja. Ulkotyöpajalle voidaan sopia uusi aika huonojen sääolosuhteiden takia (sadetta tai alle +5 astetta).
• Ilmoittautumiset ovat sitovia. Mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti viimeistään 2 viikkoa ennen työpajaa osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi.

Tutustu myös opettajille tarkoitettuihin taustamateriaaleihin! Materiaalit löytyvät kunkin työpajan omalta sivulta.

Ilmoittautuminen kevätlukukauden 2024 työpajoihin alkaa Eepoksessa keskiviikkona 24.1. klo 8.00, jolloin lomake avautuu.

Alla näet kevään pajaohjelman.

Tervetuloa koulu- ja eskariryhmien taidetyöpajoihin!