KULPS! Voimaeläin

Esikoululaisille sekä eka- ja tokaluokkalaisille suunnatussa KULPS! -työpajassa tutustutaan taideperustaisen ympäristökasvatuksen avulla alkuperäiskansoihin.
Ajankohta:
1.4.2021
-
Sijainti:
Espoo
Vetäjä:
Elina Hartzell, Ruusu Hulmi

Ympäristötaidepaja esikoululaisille sekä eka- ja tokaluokkalaisille

Maailmassa elää edelleen paljon alkuperäiskansoja, jotka pyrkivät elämään sopusoinnussa luonnon kanssa. Myös nykyaikainen ympäristönsuojelu perustuu tähän ajatukseen. Minkälainen taide on ympäristöystävällistä ja minkälaisia tunteita luonnossa voi kokea?

Voimaeläin-työpajassa tutustumme taideperustaisen ympäristökasvatuksen avulla alkuperäiskansoihin – erityisesti saamelaisiin, Euroopan ainoaan alkuperäiskansaan. Perehdymme alkuperäiskansojen perinteiseen elämäntapaan, johon luonnon kanssa harmoniassa eläminen kuuluu. Samalla keskustelemme valtakulttuurin puristuksissa elävien alkuperäiskansojen nykytilanteesta.

Pohdimme saamelaisen kulttuurin kertomuksissa ja perinteissä ilmenevää luontosuhdetta ja teemme lähiluonnossa erilaisia aisti- ja havainnointiharjoituksia. Muotoilemme sitten savesta sekä muista luonnonmateriaaleista oman voimaeläimemme, jonka sijoitamme sopivaan paikkaan luontoon. Rakennamme voimaeläimelle myös pesän tai suojan. Lopuksi työt dokumentoidaan. Metsään palataan myöhemmin uudelleen tarkastelemaan, millaisia muutoksia sää on tehnyt teoksiin.

Työpajan opettajina vaihtelevat Ruusu Hulmi ja Elina Hartzell.

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS! -kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS! -kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Keväällä 2021 kuvataidekoulu tarjoaa ulkotiloissa järjestettäviä työpajoja, jotka opettajat voivat tilata oman koulunsa luo. Työpajat kuuluvat KULPS! "Kerran vuodessa" -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaan voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen opetuskieli on suomi ja niiden kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän "Kerran vuodessa" -kategorian KULPS! -käynniksi.

Huom! Työpajoja ei voi pitää sateisessa säässä tai pakkasessa. Huonon kelin sattuessa työpajalle sovitaan uusi aika.

Varaa työpaja luokallesi Eepoksessa.