KULPS Voimaeläin

Ympäristötaidepaja esikoululaisille ja 1.–2.-luokkalaisille
Ajankohta:
6.5.2024
-
7.5.2024
Sijainti:
Oman koulun lähiluonto
Vetäjä:
Elina Hartzell
Hinta:

Maailmassa elää edelleen paljon alkuperäiskansoja, jotka pyrkivät elämään sopusoinnussa luonnon kanssa. Myös nykyaikainen ympäristönsuojelu perustuu tähän ajatukseen. Minkälainen taide on ympäristöystävällistä ja minkälaisia tunteita luonnossa voi kokea?

Taideperustaista ympäristökasvatusta painottavassa Voimaeläin-työpajassa avulla tutustumme luonnosta löytyvien esimerkkien kautta ympäristötaiteeseen. Perehdymme perinteiseen saamelaiseen elämäntapaan, johon luonnon kanssa harmoniassa eläminen kuuluu.

Pohdimme saamelaisen kulttuurin kertomuksissa ja perinteissä ilmenevää luontosuhdetta ja teemme lähiluonnossa erilaisia aisti- ja havainnointiharjoituksia. Muotoilemme sitten savesta sekä muista luonnonmateriaaleista oman voimaeläimemme, jonka sijoitamme sopivaan paikkaan luontoon. Rakennamme voimaeläimelle myös pesän tai suojan. Lopuksi työt dokumentoidaan. Metsään luokka voi palata myös myöhemmin tarkastelemaan, millaisia muutoksia sää on tehnyt teoksiin.

Tutustu tästä opettajan taustamateriaaleihin! (PDF)

Sijainti: Oman koulun lähiluonto
Opettaja: Elina Hartzell
Opetuskieli: suomi

Säävaraus: Huonon kelin (sadetta ja/tai alle viiden asteen lämpötila) sattuessa työpajalle sovitaan uusi aika.

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS-kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS-kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän Kerran vuodessa -kategorian KULPS-käynniksi.