Lukukausimaksut

Tutustu ajankohtaisiin lukukausimaksuihin. Lukukausimaksut vaihtelevat opintokokonaisuuksien mukaan.

Lukukausimaksut 2023


Taiteen perusopetusryhmät

• Varhaiskasvatusryhmät (5–6-vuotiaat), 2 opetustuntia viikossa: 270 €
• 7–10-vuotiaiden perusryhmät, 2 opetustuntia viikossa: 270 €
• 11-vuotiaiden perusryhmät, 3 opetustuntia viikossa: 292 €
• 12–13-vuotiaiden jaksoryhmät, 3 opetustuntia viikossa: 303 €
• Työpajat (14–20-vuotiaat), 3 opetustuntia viikossa: 324 €
• Työpajat (14–20-vuotiaat), 4 opetustuntia viikossa: 391 €

Yhden opetustunnin pituus on 45 minuuttia.

Lukukausimaksu sisältää laadukkaat taiteilijatarvikkeet ja ammattitasoisen opetuksen. Lisäksi maksu kattaa oppilasnäyttelyt, Eepos-portaalin oman tilin (mm. oppilaan arvioinnit) sekä lopputyöseminaarit ja -näyttelyn ja todistukset.


Kerhot

• 60 min kuviskerho: 200 €
• 90 min kuviskerho: 228 €

Kurssit: Katso ajankohtaisten kurssien hinnat kurssien sivulta tai Eepoksesta.

Maksukäytännöt

Kuvataidekoulun perusopetusryhmien ja kuviskerhojen lukukausimaksut maksetaan lukukausien alussa. Maksun voi suorittaa kahdessa erässä, joissa jälkimmäisen eräpäivä on kuukausi lukukausimaksun laskun yhteydessä ilmoitetun eräpäivän jälkeen. Kurssien laskut lähetetään osallistujille ennen kurssin alkua.

Kaikki laskut lähetetään oppilaiden ensisijaisille huoltajille ja täysi-ikäisille oppilaille sähköpostitse. Laskun lähettäjä on Eepos-postitus. Mikäli et ole vastaanottanut laskuasi ajallaan, tarkistathan roskapostikansiosi tai ota yhteyttä kuvataidekoulun toimistoon.

Muista maksaa laskusi eräpäivään mennessä ja muista luopua kurssi- tai oppilaspaikastasi kirjallisesti lähettämällä sähköpostia koulun toimistoon (toimisto@espoonkuvis.fi), jos haluat perua ilmoittautumisesi tai keskeyttää opintosi. Peruuttamaton paikka katsotaan täytetyksi ja näin ollen siitä laskutetaan, vaikka oppilas ei olisi ilmaantunut opetukseen.

Perusopetusryhmien ja kuviskerhojen oppilaspaikan voi perua veloituksetta laskun eräpäivään mennessä, kurssipaikan puolestaan kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä kerrottuun määräaikaan mennessä. Sen jälkeen perutuista paikoista koulu veloittaa osittaisen tai täyden maksun.

Laskun maksamatta jättäminen johtaa oppilaspaikan välittömään menetykseen. Uutta oppilaspaikkaa ei myönnetä mistään kuvataidekoulun opetusryhmästä oppilaalle, jonka huoltaja ei ole suorittanut edellisiä avoimia maksujaan kuvataidekoululle.

Lasku on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä ja maksamaton lukukausimaksu siirretään perittäväksi. Oppilaspaikkansa maksamattoman laskun takia menettänyt oppilas voi hakea kouluun uutena oppilaana seuraavan oppilashaun aikana, kun lasku on maksettu.

Lisätietoa maksukäytännöistä löydät ilmoittautuvan oppilaan ohjeista

Lukukausimaksujen huojennukset

Rehtori myöntää lukukausittain lukukausimaksuhuojennuksia ja vapaaoppilaspaikkoja kuvataiteen ja käsityön perusopetusryhmien oppilaille hakemusten perusteella. Huojennuskäytäntö ei koske kerho- tai kurssitoimintaa kuten kuviskerhoja, kesäkursseja, perhekursseja tai värikylpyjä.

Huojennuksen saamiseen vaikuttavat perheen tulot ja perheenjäsenten lukumäärä. Myönnettävien huojennusten suuruudet vaihtelevat. Huojennus tai vapautus myönnetään vain yhdelle perheen lapselle, jotta huojennusta voidaan myöntää mahdollisimman monelle eri perheelle. Kurssien ja kerhojen osallistujat eivät voi hakea huojennuksia.

Lukukausimaksujen huojennuksia ja vapautuksia koskevat hakemukset tulee jättää kuvataidekoulun toimistoon syyslukukaudella 15.9. ja kevätlukukaudella 31.1. mennessä.

Huojennus myönnetään lukukausikohtaisesti; edelliselle lukukaudelle myönnetty huojennus ei kata myös seuraavaa, vaan jokaiselle lukukaudelle on tarvittaessa tehtävä uusi hakemus. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.

Täytetyt hakemukset toimitetaan kuvataidekoulun toimistoon. Paperisia hakulomakkeita saa opetuspisteistä ja kuvataidekoulun toimistosta. Huojennushakemuksen voi tulostaa myös itse.