Oppilaitos

Espoon kuvis on Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, joka perustettiin vuonna 1979.

Espoon kuvis on Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, jota ylläpitää kannatusyhdistys. Vuonna 1979 perustettu koulu tarjoaa lakisääteistä laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen ja käsityön perusopetusta 5–20-vuotiaille oppilaille ympäri Espoota sijaitsevissa opetuspisteissä. Oppilaspaikkoja koulussa on noin 1500 ja opettajina toimivat kuvataideopettajat, taiteilijat ja taideteollisuuden ammattilaiset. 

Kuvataiteen ja käsityön perusopetuksen lisäksi koulu järjestää myös muuta taideopetusta: koululaisten kuviskerhoja, kesäkursseja, vauvojen värikylpyjä sekä taidetyöpajoja aikuisille ja lapsille. 

Uudet oppilaat hakevat kouluun keväisin. Mukaan ilmoittautua myös kesken lukuvuoden, mikäli opetusryhmissä on tilaa. Kurssien ilmoittautumisajat vaihtelevat.

Kuvis on jokaisen oppilaan ainutlaatuisuutta arvostava kouluyhteisö, joka tarjoaa rohkaisevan ja turvallisen harrastusympäristön kuvataiteesta ja muotoilusta innostuneille lapsille ja nuorille. Se antaa myös erinomaiset puitteet tuleville korkeakouluopinnoille sekä luovalle uralle esimerkiksi taide-, media-, elokuva-, peli-, muotoilu-, muoti- ja käsityöaloilla.

Teknisten taitojen ja taiteellisen ilmaisun ohella koulussa harjoitellaan ryhmätyötaitoja, kulttuurista osaamista, oman ja toisten taiteellisen työn arvostusta, ongelmanratkaisua, visuaalisen kulttuurin tulkintaa sekä tunteiden ja ajatusten tuomista näkyvään muotoon.

Tervetuloa Espoon kuvikseen!