Oppilaitos

Espoon kuvis on Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, joka perustettiin vuonna 1979.

Espoon kuvis on Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, jota ylläpitää kannatusyhdistys. Vuonna 1979 perustettu koulu tarjoaa lakisääteistä laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen ja käsityön perusopetusta 5–20-vuotiaille oppilaille ympäri Espoota sijaitsevissa opetuspisteissä. Oppilaspaikkoja koulussa on yli 1500 ja opettajina toimivat kuvataideopettajat, taiteilijat, arkkitehdit, valokuvaajat ja taideteollisuuden ammattilaiset.

Kuviksen toimisto sijaitsee Tapiolassa WeeGee-talolla, jossa järjestetään myös osa opetuksesta. Koululla on myös muita toimipisteitä ympäri Espoota. Lisäksi järjestämme alakouluikäisille suunnattuja kuviskerhoja useissa espoolaisissa kouluissa.

Espoon kuvataidekoululle luovutettiin OKKA-säätiön myöntämä oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti keväällä 2023. Kuviskoulun koko henkilökunta pitää tärkeänä tehtävänä vastuullisen elämäntavan rakentamista yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Tunnustus haastaa kehittämään vastuullista ajattelua ja toimintaa edelleen.

Taiteen ja käsityön perusopetuksen ohella Espoon kuvis tarjoaa erilaisia kursseja ja työpajoja. Järjestämme koululaisten kuviskerhoja ja lomakursseja, vauvojen värikylpyjä, perhekuvisryhmiä, tilauskursseja ja opettajien täydennyskoulutusta. Kouluilla toimivien kuviskerhojen ja lyhytkurssien hakuajat vaihtelevat aloitusaikojen mukaan, lisätietoa Kurssit ja kerhot -sivulta. Tuotamme ohjelmaa myös erilaisiin tapahtumiin ja järjestämme näyttelyitä, työpajoja ja muuta avointa toimintaa.

Uusia oppilaita valitaan perusopetusryhmiin keväisin. Kouluun voi hakea myös kesken lukuvuoden helmikuun alkuun asti, mikäli opetusryhmissä on tilaa. Lue lisää oppilaaksi hakemisesta täältä.

Kuvis on oppilaan ainutlaatuisuutta ja henkilökohtaista kasvua tukeva koulu ja yhteisö, joka tarjoaa rohkaisevan ja turvallisen harrastusympäristön kuvataiteesta, muotoilusta ja käsityöstä innostuneille lapsille ja nuorille.

Perusopinnot tarjoavat erinomaiset puitteet tuleville korkeakouluopinnoille ja urapolulle esimerkiksi kuvataiteen, median, elokuvan ja television, peliteollisuuden, graafisen suunnittelun, muotoilun, kädentaitojen tai taideteollisuuden parissa. Teknisten taitojen ohella koulu opettaa itseilmaisua, kulttuurista osaamista, ryhmätyötaitoja, oman ja toisten taiteellisen työn arvostusta, ongelmanratkaisukykyä, visuaalisen kulttuurin tulkintaa sekä tunteiden ja ajatusten ilmaisua.

Tervetuloa Espoon kuvikseen!