KULPS Uudenlaiset supersankarit

Digipiirustustyöpaja esikoululaisille tai 1.–9.-luokkalaisille
Ajankohta:
7.3.2024
-
7.3.2024
Sijainti:
WeeGee
Vetäjä:
Neonilla Narjus
Hinta:

Pajan aikana oppilaat pääsevät suunnittelemaan supersankareita, jollaisia ei vielä ole. Millainen voisi olla supersankari, joka liikkuu pyörätuolilla? Tai supersankari, joka ei kuule, mutta jolla on supernäkö ja joka osaa kaikuluodata? Miten supersankareista voisi tehdä esikuvia myös sellaisilla lapsille, jotka eivät tällä hetkellä näy supersankarimaailmassa?

Pajan työskentelytapana käytetään digipiirustusta. Samalla harjoitellaan digitaalisen piirtämisen perusteita: tasojen käyttöä, erilaisten sivellinten mahdollisuuksia, valokuvien apuna käyttämistä piirtämisessä… Lisäksi pajan aikana tutustutaan kuvapankkeihin ja kuvien etsimiseen niistä. Samalla käsitellään luontevasti kuvien tekijänoikeuksia.

Pajassa käytetään kuvataidekoulun laitteita. Ohjelmien käyttö on yksinkertaista, eikä vaadi erillistä harjoittelua.

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Sijainti: WeeGee
Opettaja: Neonilla Narjus
Opetuskieli: suomi

Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS-kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS-kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän Kerran vuodessa -kategorian KULPS-käynniksi.