Uusia perhekursseja Åbergin lastentaloon

Julkaistu
30.9.2021
Kuvataidekoulu järjestää lasten ja aikuisten yhteisiä kuviskursseja sekä värikylpyjä Leppävaaran Vallikalliossa sijaitsevassa Åbergin lastentalossa lokakuusta alkaen!
Kuva: Pasi Autio

Espoon kuvataidekoulu käynnistää Åbergin lastentalossa uusia koko perheen kuviskursseja!

Åbergin lastentalo on vanha ja kaunis puutalo, joka sijaitsee Leppävaaran Vallikalliossa. Päiväkotikäyttöön aikoinaan varustellun talon leikkipiha on ollut alueen lasten kovassa käytössä, mutta itse rakennus on ollut pitkään tyhjillään. Kesällä 2021 Espoon kaupunki myönsi talon Espoon kuvataidekoulun käyttöön. Tavoitteena on tuoda alueelle erityisesti perheille ja pienille lapsille suunnattuja uusia harrastamisen mahdollisuuksia.

Lokakuusta 2021 alkaen kuvataidekoulu alkaa järjestää talossa suosittuja vauvojen ja taaperoiden värikylpyjä sekä uusia Kuvista yhdessä -perhekursseja, joilla pienet lapset ja aikuiset työskentelevät yhdessä hauskojen kuvistehtäven parissa.

Kuvista perheen pienimpien kanssa

Kuvataidekoulun uusilla Kuvista yhdessä -kursseilla pienet lapset ja lapselle tutut aikuiset tutustuvat kuvataiteen ja muotoilun maailmaan yhdessä työskennellen. Päiväsaikaan järjestettävät kurssit tuovat luovaa energiaa aikuisen arkeen sekä ryhmässä harrastamisen mahdollisuuden myös perheen pienimmille. 

Työskentelyn tavoitteena on tutustuttaa lapsi taiteen peruskäsitteisiin, lisätä tämän ymmärrystä itsestään ja ympäristöstään sekä vahvistaa tämän suhdetta kurssilla mukana olevaan aikuiseen, joka jakaa lapsen oivallukset ja työskentelee tämän kanssa yhteisten taideteosten parissa. 

1,5–5-vuotiaiden lasten mukana kurssille voi osallistua yksi tai kaksi aikuista, jotka voivat olla lasten vanhempia, isovanhempia tai muita tälle tuttuja ja tärkeitä henkilöitä.

Syksyllä 2021 Åbergissa järjestetään kolme Kuvista yhdesssä -perhekurssia: syksyisestä luonnosta innoituksensa etsivä ja erilaisiin piirtimiin lapsen tutustuttava Värikäs maailma, hauskoihin painotekniikoihin keskittyvä Painetaan paperille! sekä lapsen mielikuvitusta ja itseymmärryst rohkaiseva Minun elämäni.

Viikolla 43 alkaville kursseille ilmoittaudutaan oppilashallintojärjestelmä Eepoksen kautta.

Pulahda värikylpyyn

WeeGee-talolta tuttuja värikylpykursseja järjestetään Åbergin lastentalossa lokakuun lopusta alkaen.

Värikylvyt ovat vauva- tai taaperoikäisen lapsen ja tälle läheisen aikuisen rentoja leikkihetkiä, joissa otetaan ensiaskeleet taiteen maailmaan. Kurssilla maalataan lapsille turvallisilla väreillä, tutkitaan värikkäitä muotoja sekä materiaaleja, leikitään ja lauletaan sekä nautitaan kiireettömästi yhteisestä ajasta. Lapsen mukana kurssile osallistuu yksi aikuinen: vanhempi, isovanhempi tai muu läheinen.

Åbergin lastentalon ensimmäiset värikylpykurssit järjestetään perjantaisin 29.10. alkaen. Vauvaryhmät (4–12 kk) kokoontuvat klo 12–13 ja taaperoryhmät (12–24 kk) klo 10–11.

Ilmoittaudu kursseille Eepoksessa.

Åbergin lastentalo sijaitsee Leppävaaran Vallikalliossa osoitteessa Ajurinkuja 4.

Lue lisää

Perhekurssit Espoon kuvataidekoulussa

Värikylpykurssit Espoon kuvataidekoulussa

Ilmoittaudu värikylpykursseille

Ilmoittaudu Kuvis yhdessä -kursseille