Lisätietoa maaliskuun etäopetuksesta

Julkaistu
1.3.2021
Etäopetuksessa oppilaita palvelevat kotikäyttöön tarkoitetut materiaalipaketit – muista hakea omasi

Kuvataidekoulun johto päätti viime viikon lopussa, että koulun kaikki opetusryhmät siirtyvät etäopetukseen maaliskuun kahden ensimmäisen viikon ajaksi kiristyneen koronatilanteen takia. Tartuntatilanne on pahentunut varsinkin pääkaupunkiseudulla, ja Suomen hallitus ilmoitti 25. helmikuuta voimaan tulevista poikkeusoloista sekä uusista rajoituksista. Niiden mukaan yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastukset keskeytetään 1.–28. maaliskuuta väliseksi ajaksi. 

Espoon kuvataidekoulu noudattaa toiminnassaan hallituksen ja Espoon kaupungin linjauksia, ja siksi kuvataidekoulun 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat oppilaat jatkavat etäopetuksessa ainakin 28.3. asti. 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien etäopetuksen jatkumisesta tai paluusta lähiopetukseen tehdään päätös maaliskuun loppupuolella silloisten suositusten ja rajoitusten perusteella.

Myös alle 12-vuotiaat kuvislaiset opiskelevat turvallisuussyistä etänä maaliskuun kahden ensimmäisen viikon ajan. Koulun johto pohtii kuun alussa perusteellisesti, miten alle 12-vuotiaiden ryhmien opetus kannattaa järjestää 14. maaliskuuta alkaen. Koulun tavoitteena on tarjota ensisijaisesti lähiopetusta, mutta sitäkin tärkeämpää on oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehtiminen.

Kuvataidekoulu seuraa tilannetta, pohtii huolellisesti eri vaihtoehtoja ja tiedottaa huoltajille loppukuun opetusta koskevista päätöksistä perjantaina 12. maaliskuuta.

Etäopetustunneilla oppilaiden työskentelyä tukevat kotikäyttöön tarkoitetut materiaalipaketit, jotka sisältävät taidetarvikkeita. Ne sisältyvät lukukausimaksuun ja kaikki koulun perusopetusryhmien ja kuviskerhojen oppilaat ovat niihin oikeutettuja. Jos et ole vielä hakenut omaa materiaalipakettiasi, ota yhteyttä koulun toimistoon ja sovi pakettisi noudosta: toimisto@espoonkuvis.fi, p. 09 4257 8920 (puhelinvaihde auki ti–pe klo 10–15).

Kuvataidekoulun opetustoiminta jatkuu poikkeusoloista huolimatta koko kevätlukukauden ajan. Koulun rehtori Maritta Poijärvi vastaa koulun koronalinjaan liittyviin kysymyksiin: maritta.poijarvi@espoonkuvis.fi, p. 044 777 7492.

Lue lisää

Kuvataidekoulun koronaohjeet

Kuvataidekoulun tiedote etäopetukseen siirtymisestä (26.2.2021)

Hallituksen tiedote poikkeusoloista (25.2.2021)