Uusien oppilaiden hakuaika alkaa 12. huhtikuuta 2022

Julkaistu
12.4.2022
Hae oppilaaksi Espoon kuvataidekouluun lukuvuodelle 2022–23!

Hae oppilaspaikkaa Espoon kuvataidekoulusta


Uusien oppilaiden hakuaika Espoon kuvataidekoulun lukuvuonna 2022–23 alkaviin ryhmiin alkaa 12.4.2022 klo 8.00. Hakukohteina ovat 5–20-vuotiaille soveltuvat kuvataiteen ja käsityön perusopetusryhmät sekä alakouluikäisille suunnatut kuviskerhot. Opetukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisjärjestelmä Eepoksessa.

Oppilaspaikkaa voi hakea myös kesken lukuvuoden ensi vuoden helmikuuhun asti, mikäli opetusryhmissä on tilaa.

Kenelle?

Espoon kuvis on Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, joka järjestää lakisääteistä laajan oppimäärän taideopetusta 5–20-vuotiaille espoolaisille eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa toimipisteissä. Koulu tarjoaa sekä kuvataiteen että käsityön perusopetusta, joista jälkimmäinen toteutetaan muotoilun opetuksena. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Harrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa eikä aloittaminen vaadi ennakkotaitoja, ellei opetusryhmän kuvauksessa toisin mainita. Opetus on ikätasolle sopivaa: 5–6-vuotiaat opiskelevat leikkiä korostavassa kuvataiteen tai muotoilun esikoulussa, 7–13-vuotiaat taiteen eri osa-alueisiin tutustuvissa perus- ja jaksoryhmissä ja 14–20-vuotiaat tiettyyn tekniikkaan syventyvissä työpajoissa. Lue lisää opintojen rakenteesta ja tutustu yli 14-vuotiaille tarjolla oleviin työpajoihin.

Lisäksi koulu järjestää alakouluikäisille kuviskerhoja, jotka eivät kuulu taiteen perusopetukseen. Eri puolilla Espoota sijaitsevissa alakouluissa järjestettävät kuviskerhot tuovat hauskan taideharrastuksen lähelle lapsen omaa koulupäivää. Lue lisää kuviskerhoista.

Miten haen?

Kuvataidekoulun oppilaspaikkaa haetaan täyttämällä hakulomake, joka löytyy hakuajan alkaessa Eepoksesta. Tutustu ennen hakemista ilmoittautuvan oppilaan ohjeisiin ja valitse  ilmoittautumislomakkeesta 1–3 opetusryhmävaihtoehtoa mieluisuusjärjestyksessä. 

Ryhmävaihtoehtoja kannattaa valita useita siltä varalta, että mieluisin opetusryhmä onkin täynnä. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta opintojen jatkuvuuden varmistamiseksi koulussa jo opiskelevat oppilaat ovat ryhmien etusijalla; tämän vuoksi hakuvaiheessa ilmoittautumislomakkeessa vajaalta näyttävään ryhmään ei välttämättä mahdukaan uusia oppilaita. 

Oppilaspaikat ja syksyn perusopetusryhmien kokoontumisajat vahvistetaan toukokuussa. Kuviskerhojen kokoontumisajat vahvistuvat syyslukukauden alussa, kun koulut ovat laatineet omat lukujärjestyksensä. Jos muutat mieltäsi, oppilaspaikan voi peruuttaa veloituksetta syyslukukauden lukukausimaksun eräpäivään mennessä. 

Tutustu tulevan lukuvuoden lukujärjestykseen.


Lue lisää:

Haku ja opiskelu

Ilmoittautuvan oppilaan ohjeet