Kuvataidekoulun syyslukukauden viimeiset opetuskerrat järjestetään etänä

Julkaistu
27.11.2020
Vakavan koronatilanteen takia koulun lähiopetus keskeytetään toistaiseksi. Etäopetus alkaa koulussa maanantaina 30. marraskuuta.

Koronavirusepidemia on siirtynyt pääkaupunkiseudulla leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti perjantaina 27. marraskuuta uusista suosituksista, joiden avulla epidemiaa pyritään hillitsemään. Lähikontakteja ja kokoontumisia tulee jälleen välttää, sillä tartuntatilanne on juuri nyt erittäin vakava.

Espoon kuvataidekoulun kaikki opetusryhmät siirtyvät tästä syystä etäopetukseen syyslukukauden viimeisten opetuskertojen ajaksi ensi viikon maanantaista 30.11.2020 alkaen. Syyslukukautta on jäljellä opetusryhmien aloitusajoista riippuen kaksi tai kolme opetuskertaa ennen joulutaukoa. Kevätlukukausi alkaa loppiaisen jälkeen.

Kuvataidekoululaisten ja heidän läheistensä turvallisuudesta huolehtiminen on meille ensisijaisen tärkeää. Teemme kaikkemme, jotta pysymme kaikki jatkossakin terveinä. Noudatamme virallisten tahojen antamia suosituksia, ja niiden mukaan lähikontaktien rajoittaminen tällä hetkellä on paras tapa suojautua virukselta.


Etäopetus Espoon kuviksessa

Etäopetus järjestetään Espoon kuvataidekoulussa lukujärjestyksen mukaisesti Google Meet -verkkokokoustyökalun avulla. Opettaja kutsuu ryhmänsä opetustunnille sähköpostitse lähetettävän linkin kautta, ja opetus alkaa normaalisti lukujärjestyksessä ilmoitettuun kellonaikaan.

Jotta etäopetus sujuisi mahdollisimman hyvin, toivomme kaikkien huoltajien varmistavan, että oppilaan henkilökohtaiset yhteystiedot löytyvät oppilashallinto-ohjelma Eepoksesta. Yhteystiedot voi päivittää kirjautumalla Eepokseen oppilaan tai huoltajan tunnuksilla. Unohtuneita tunnuksia voi kysyä kuvataidekoulun toimistosta osoitteesta toimisto@espoonkuvis.fi.

Kevätlukukauden alussa kuvataidekoulu jakaa oppilaille jälleen taidetarvikkeita sisältäviä materiaalipaketteja oppimisen tueksi. Paketit jaetaan porrastetusti opetusryhmittäin eri toimipisteissä, jotta vältämme ruuhkat ja jonot. Pakettien jakelu aloitetaan 7.1.2021.

Syyslukukauden oppilastyöt palautetaan oppilaille kevätlukukauden puolella heti, kun palautustilaisuuksien järjestäminen on taas riittävän turvallista.


Pysytään terveinä!

Toivotamme kaikille kuviskoululaisille ja heidän läheisilleen voimaa ja jaksamista tulevien viikkojen ajaksi. Kuvataidekoulussa on toistaiseksi vältytty tartunnoilta ja toivomme, että pysymme kaikki turvassa jatkossakin. Pidetään huolta toisistamme!

Uskomme, että etäkuviskoulu tuo valoa ja helpotusta tähän haastavaan aikaan. Lasten harrastusmahdollisuuksien tukeminen on nyt erittäin tärkeää. Tämän totesi myös Suomen kuvataidekoulujen liitto ry, joka myönsi äskettäin Vuoden kuvataidekasvattaja 2020 -kunniamaininnan viime keväänä etäopetusta järjestäneille taiteen perusopetuksen visuaalisen taiteen koulujen opettajille ja rehtoreille. Pyrimme tälläkin kertaa tarjoamaan oppilaillemme parasta mahdollista opetusta poikkeusoloista huolimatta.

Espoon kuvataidekoulu palaa lähiopetukseen heti, kun pääkaupunkiseudun koronatilanne sen sallii. Seuraamme tiedotusta, reagoimme nopeasti tilanteessa tapahtuviin muutoksiin ja viestimme toiminnastamme aktiivisesti oppilaille ja huoltajille.

Kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi vastaa koronatilanteeseen liittyviin kysymyksiin ja tiedusteluihin, p. 044 777 7492, maritta.poijarvi@espoonkuvis.fi

Pysytään terveinä!


Lue lisää:

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän uudet suositukset ja rajoitukset 27.11.2020:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/paakaupunkiseudun-koronakoordinaatioryhma-uusista-rajoituksista


Alueellinen koronatilanne ja ajankohtaiset suositukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä:

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset


Espoon kaupungin ohjeet koronaviruksen varalta:

https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Ajankohtaista/Koronavirus


Espoon kuvataidekoulun koronaohjeet:

https://www.espoonkuvis.fi/koronaohjeet


Päivitä yhteystietosi Eepoksessa:

https://espoo.eepos.fi