Espoon kuvataidekoulu palaa lähiopetukseen 1. helmikuuta

Julkaistu
28.1.2021
Kuvataidekoulun kaikkien ryhmien lähiopetus voi jatkua tarkkojen turvallisuusohjeiden puitteissa.

Espoon kuvataidekoulun kaikki perusopetuksen opetusryhmät ja kuviskerhot palaavat lähiopetukseen maanantaina 1. helmikuuta 2021.

Kuvataidekoulun opetus on toteutettu etänä joulukuun alusta alkaen Espoon kaupungin ja THL:n linjausten mukaisesti. Keskiviikkona 27.1.2021 pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti lasten harrastuksia koskevien rajoitusten lieventämisestä. Jatkossa alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusten lähiopetusta saa taas järjestää rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen.

Kuvataidekoulun lähiopetus voidaan toteuttaa sallittujen rajojen mukaisesti. Opetusryhmät ovat vakituisia, pieniä ja niihin osallistuminen perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Koulussa ei järjestetä avointa toimintaa eikä tiloihin päästetä ulkopuolisia. Oppilaille, huoltajille ja henkilökunnalle on laadittu asianmukaiset koronaturvaohjeet, joiden tarkoituksena on ehkäistä mahdollisia tartuntoja.

Lähiopetuksen jatkuessa kuvataidekoulun turvaohjeet myös päivitetään ja niiden noudattamista valvotaan entistäkin tarkemmin. Jatkossa kasvosuojaimien käyttöä edellytetään henkilökunnan lisäksi 12-vuotiailta ja sitä vanhemmilta oppilailta, mikäli sen käytölle ei ole terveydellistä estettä. Huoltajat eivät toistaiseksi pääse saattamaan oppilaita koulun sisätiloihin asti, varhaiskasvatusryhmissä voidaan tehdä tarvittaessa poikkeusjärjestelyjä. Turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta huolehditaan asianmukaisilla toimenpiteillä, joista kerrotaan tarkemmin kuvataidekoulun koronaohjeissa.

Lähitapahtumia tai muita suuria kokoontumisia kuvataidekoulussa ei toistaiseksi järjestetä. Myös lyhytkurssit eli perhekuvis ja vauvojen värikylvyt ovat toistaiseksi tauolla.

Kuvataidekoulun paluu lähiopetukseen on iloinen uutinen fyysistä läsnäoloa ja koulun opetustiloissa tapahtuvaa työskentelyä kaivanneille kuvislaisille. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätös helpottaa lasten harrastusmahdollisuuksia ei perustu koronatilanteen lieventymiseen. Epidemia on edelleen leviämisvaiheessa ja siksi kaikilta kuvislaisilta vaaditaan nyt entistäkin huolellisempaa sitoutumista tartuntojen ehkäisemiseen tähtääviin yhteisiin pelisääntöihin.

Luethan siis kuvataidekoulun koronaohjeet jälleen tarkasti läpi ja noudata työskennellessäsi opettajan kertaamia sääntöjä, jotta lähiopetus voi jatkua turvallisesti. 

Tervetuloa takaisin kuvataidekoulun toimipisteisiin! Pidetään huolta toisistamme!

Kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi vastaa kuvataidekoulun koronalinjaan liittyviin kysymyksiin: maritta.poijarvi@espoonkuvis.fi, p. 044 777 7492.

Lue lisää:

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedote 27.1.2021

Kuvataidekoulun koronaohjeet