Kuvis mukana Espoo juhlii -viikolla

Aiheet:
Kuvis oli mukana Espoo juhlii -viikolla 22.-27.8.2022. Tässä blogissa näet viikon aikana syntyneitä Espoo-aiheisia töitä eri opetusryhmistä.

Kuvis oli mukana Espoo juhlii -viikolla! Kuviksen oppilaiden Oma Espoo -yhteisteos rakentui juhlaviikon aikana opetuspisteissämme ympäri kaupunkia. Oppilailla oli tehtävänä luoda Espoo-aiheisia teoksia, joissa voi esiintyä tuttuja espoolaisia maamerkkejä ja maisemia sekä asukkaita ja eläimiä. Oppilaat kertovat myös ajatuksiaan Espoosta ja espoolaisuudesta kuvien kautta.

Lisää kuvia ja videoita teoksista eri vaiheissa löytyy kuviksen somessa Facebookissa ja Instagramissa sekä tunnisteella #OmaEspoo!
Kuvituskuvan on tehnyt Catrina Waselius.

Espoonlahti

Espoonlahden piirustus & maalaus -työpajan kuvissa näkyi espoolainen nuorten katutyyli ja mikä kaupungissa on parasta juuri nyt.

Kauklahti

Kauklahden 9–10-vuotiaiden ryhmässä oppilaat piirsivät asioita, joita Espoo tarvitsee lisää tai mikä Espoossa on kivaa!

Kirstin koulu

Kirstin koulun 10–12-vuotiaiden käsityön ja muotoilun perusopetuksen ryhmässä kuvattiin tulevaisuuden Espoota sekä ihmisten ja luonnoneläinten yhdessäeloa.

Kivimiehen koulu

Kivimiehen koulun 7–10-vuotiaiden käsityön ja muotoilun perusopetuksen ryhmässä kuvattiin tulevaisuuden Espoota sekä ihmisten ja luonnoneläinten yhdessäeloa.

Leppävaara

Leppävaarassa oppilaat piirsivät, mikä heille on Espoossa tärkeää ja merkittävää nyt ja ennen tai mitä he vielä toivoisivat olevan. Mitä harrastat? Missä asut?
Leppävaaran lauantain ryhmissä taiteiltiin otsikolla "Parasta, mitä Espoossa voi tehdä" ja "Suosikkipaikkani Espoossa".  Some of the artworks to celebrate the 2022 Espoo Day created in Leppävaara on Saturday. The title was 'The best thing to do in Espoo' or 'My favourite place in Espoo'.

Olari 1

Olari 1 -opetuspisteessä tehtiin Oma Espoo -aiheista kollaasia. Tähän mennessä on syntynyt kaupungin tausta, kasvillisuus, rakennukset ja kulkuneuvot.

WeeGee / Akseli-luokan oppilaat

WeeGeen Akseli-luokan yhteisteoksessa oppilaat tutkivat Espoon maisemasta löytyviä kallion sävyjä, aaltojen muotoja ja saaria, sekä keksivät kollaasiin rakennuksia ja monenmoisia asukkaita.

WeeGee / Ville-luokan oppilaat

Ville-luokan kollaasissa maisemaan on lisätty lintuja ja kuumailmapalloja, isoja ja pieniä puita, rakennuksia, teitä ja ihmisiä. Tulossa on vielä eläinmaailma! Maiseman tekivät maanantain 11–12-vuotiaat, lintuja ja kuumailmapalloja tiistain ryhmät 10–9-v. ja 6–7-v., piirustus-maalaus -työpaja teki isoja puita, keskiviikon ryhmät tekivät pikkupuita ja teitä, torstain 12-vuotiaat ihmisiä.

Karakallio

Karakallion opetuspisteessä oppilaat kuvasivat, millainen olisi unelmien paikka Espoossa.

Juvanpuisto

Juvanpuiston ryhmien innoitteena oli 1800-luvun elämä Espoossa: "Olemme tutkineet Träskändan kartanoa, sen englantilaista maisemapuutarhaa sekä Aurora Karamzinia ja hänen aikakautensa elämää. Nuorempien oppilaiden kanssa pohdimme värien sekoittamista ja värien eri sävyjä ja veden käyttöä taustaa maalatessa. Vanhempien oppilaiden kanssa syvennyimme kuvaamaan pukuja sekä elämää kartanossa."
Julkaistu
22.8.2022