Juurakon matka

Lokakuussa 2016 lähdimme katsomaan, millaisia kantoja on maanläjitysalueella Espoon Kulmakorvessa.
Lokakuussa 2016 lähdimme katsomaan millaisia kantoja on maanläjitysalueella Espoon Kulmakorvessa. Oppaina olivat Espoon kaupungin luonnonhoitoyksiköstä Kati Tuura ja Juho Ikäheimo. Espoon kuvataidekoulusta Eliisa, Mari ja Marjatta.
Moni asia ja näkymä alkoi muistuttaa kantoja.
Helmikuussa 2017 seikkailimme Espoon Juvanmalmin metsissä katsomassa juurakkoehdokkaita.
Olisiko se tässä? Juurakkoa etsimässä Mari, Seppo ja Marjatta.
Juurakkovaihtoehtoja luonnon muodostamassa rivistössä.
Luonto tarjoaa hauskoja hahmoja.
Juurakko on löytynyt! Puu on kuusi ja sen lempinimi on Hörsö. Juurakolla on hieno runko, monia paksuja juuria ja paljon pienenpieniä juuria sojottamassa joka suuntaan. Kuusen kaatuessa juuret ovat nostaneet mukanaan maa-ainesta ja kiviä.
Juurakko vastavalossa Espoon Niipperissä. Espoon luonnonhoitoyksiköstä Helena Vaalasti tuli metsurin kanssa sahaamaan rungon sopivaan mittaan.
Kuljetusaamuna.
Ystävällisesti Espoon luonnonhoitoyksiköstä Helena Vaalasti järjesteli juurakolle traktorikyydin paikalliselle maatilalle painepesuripesuun. Juurakko kuivatteli itseään ja odotti kuljetusaamua Kaapelille. Ennen Kaapelille lähtöä metsuri sahasi juurakolle taiteellisesti oikeansuuntaisen viiston rungon.
Juurakon taiteellinen viistoon sahaus.
Juurakko on valmis matkalle kohti Helsinkiä ja Kaapelia.
Juurakko Kuljetuskaksikon kyydissä.
Kaapelin pääovella.
Valmiina hissikyytiin.
Pumppukärryllä näyttelytila Puristamoon.
Juurakko on hieno luonnon teos. Se on kohta paikallaan valmiina ottamaan ympärilleen satoja Espoon kuvataidekoulun oppilaiden tekemiä siemeniä ja kasvinalkuja.
Julkaistu
26.4.2017