Hyvää kevätlukukauden alkua!

Rehtori Maritta Poijärven tammikuun tervehdyksessä puhutaan unelmista, kevätlukukaudesta ja koulun uudesta opetusteemasta.
Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
- Tove Jansson: Muumipappa ja meri

Hyvää kevätlukukauden alkua, kuvislainen!

Uusi vuosi on juuri alkanut ja Espoon kuviksen kevätlukukausi on pyörähtänyt käyntiin. Koulumme opetus jatkuu etänä 31. tammikuuta asti Espoon kaupungin ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti. Lähiopetukseen palaamme heti, kun se on jälleen mahdollista.

Kevätlukukausi tuo tullessaan uuden koko koulun opetusteeman. Se liittyy lukemiseen, kirjoihin, tarinoihin ja kirjastoihin. Vuosina 2021–2022 sukellamme ryhmissämme kertomusten maagiseen maailmaan ja haemme innoitusta kuvis- ja muotoiluopetukseen kirjastosta.

Uuden vuoden aluksi on hyvä pysähtyä pohtimaan myös omia tarinoitamme. Mitä sinä toivot elämääsi tänä vuonna? Mistä kiittäisit itseäsi menneen vuoden osalta? Miten haluaisit toteuttaa itseäsi? Millainen ihminen haluat olla itsellesi ja toisille? Missä haluaisit kehittyä? Millaisia tavoitteita uskaltaisit luoda itsellesi?

Näiden kysymysten ääreen on hyvä käpertyä keskellä maailman myllerrystä. Ne voivat auttaa meitä löytämään ympäriltämme valoa ja kauneutta. Kevätaurinko kimmeltelee talvisissa maisemissa. Ulkona voi laskea pulkkamäkeä, hiihtää, lasketella ja lautailla. Kotona voi piirtää, maalata, valokuvata, kertoa omia tarinoita itse tehdyn videon, sarjakuvan tai vaikkapa animaation kautta. Tälläkin hetkellä lapset ja nuoret voivat irtautua hetkeksi koulutehtävistään ja kokoontua etäkuvistunnille luomaan, unelmoimaan ja jakamaan ajatuksia toistensa kanssa.

Unelmointi on tärkeää, sillä se rakentaa sillan tulevaisuuteen. Unelmat saattavat muuttua matkan varrella tai jäädä saavuttamatta, mutta ne tuovat silti toivoa elämään – ja aina jokin niistä toteutuu. Emme voi hallita kaikkea elämässämme, mutta meidän ei myöskään tarvitse murehtia kaikkea. Sen sijaan voimme oppia arvostamaan arjen pieniä iloja ja haaveilla rohkeasti valoisasta tulevaisuudesta kuvataide- tai muotoiluharrastuksen parissa.

Taiteen äärellä käytetty aika ei mene koskaan hukkaan.

Kaunista alkuvuotta!

Maritta Poijärvi
rehtori

044 777 7492
maritta.poijarvi@espoonkuvis.fi

Julkaistu
18.1.2021