Hyvää kesää!

Rehtori Maritta Poijärven kesäterveiset kaikille kuvislaisille.

 “Kiitollisuus on sydämen muistamista.”
– Jean-Baptiste Massieu

Kesä on saapunut ja Espoon kuvataidekoulun lukuvuosi 2020–2021 on tullut päätökseensä. Tänä vuonna emme ole voineet juhlia kulunutta vuottamme kevätnäyttelyssä emmekä kevätjuhlassa, sillä niiden järjestämistä koronarajoitukset eivät ole sallineet. Todistukset lähetetään oppilaille postitse ja lopputyönäyttely pidetään vasta syksyllä. Lopputöitä voi sillä välin kuitenkin ihailla kuvataidekoulun kotisivuilta löytyvässä blogissa, jonne keväällä valmistuneet työt on koottu. Onnittelut kaikille lopputyöntekijöille upeastasuorituksesta! 

Alkukesän aikana koulun blogissa julkaistaan myös opettajiemme laatimia katsauksia edelliseen opetusteemaamme eli näkymättömään luontoon. Näitä luonnon eri ilmiöiden innoittamia oppilastöitä katselemalla on hyvä virittäytyä kesäisiin tunnelmiin – ehkä mukaasi tarttuu myös muutama hauska idea oman kesälomasi taiteiluhetkien varalle! 

Perusopetusryhmien ja kuviskerhojen jäädessä tauolle koulun tiloissa järjestetään vielä suosittuja kesäkursseja. Kesäkuun kurssit ovat jo täpötäynnä, mutta elokuun alussa pidettäville kursseille mahtuu vielä mukaan – lue lisää Eepoksesta!

Kuluneessa lukuvuodessa on riittänyt haasteita vallitsevan maailmantilanteen takia, mutta kuviskoulussa niistä on selvitty mallikkaasti kerta toisensa jälkeen. Sen on meidän kaikkien ansiota – oppilaiden, huoltajien, opettajien ja kaikkien muiden, jotka hyvässä yhteistyössä ja muutoksiin nopeasti sopeutumalla saivat kuviskoulun arjen toimimaan kaikesta huolimatta. 

Kiitos siis jälleen teille kaikille upeasti sujuneesta lukuvuodesta. Muista kiittää myös itse itseäsi. Puhu itsellesi lempeästi ja löydä ympäriltäsi asiat, joista voit iloita. Kiitollinen mieli ja kauniit sanat kulkevat sydämestä sydämeen. 

Kiitos on pieni sana, jolla on valtava vaikutus. Sen avulla teemme toistemme hyvät teot näkyviksi.

Onnellista ja kaunista kesää!

Maritta Poijärvi
rehtori

Kuva: Saunalahden kuviskerhossa tehty kukkamaalaus

Julkaistu
5.6.2021