Espoon kuvataidekoulun lopputyöt 2024

Espoon kuvataidekoulusta lukuvuonna 2023–24 valmistuneet lopputyöt esitellään tässä julkaisussa.

Teos: Aino Widbom

Aleksis Anttila 

Puutarhakaupunki (valokuvaus)

Mustavalkoisilla valokuvillani pyrin tutkimaan, mitä vanhalle Tapiolalle on tapahtunut. Mihin katosi puutarhakaupunki?

Katso teoskuvat täällä

Työkirja

 

Lotta Askola 

Uneni (valokuvaus)

Lopputyöni kuvat ovat replikaatioita näkemistäni unista. Jokainen kuva on tilanne yksittäisestä unesta, jonka olen nähnyt viimeisen vuoden aikana. 

Työkirja

Janna Berg 

Mielenmaisemat (kuvataide)

Erikokoisilla akvarellimaalauksillani kuvaan erilaisia mielenmaisemia, jotka on toteutettu päiväkirjamaisesti. Olen tehnyt työt oman fiilikseni ja mielentilani mukaan. Teokseni tarkoitus on tuoda katsojalle rauhaa.

Työkirja

 

Sanjana Bhat 

Eye Drops (piirustus–maalaus)

Teokseni koostuu isommasta öljymaalauksesta, joka kuvaa hahmoa (minua) laittamassa silmätippoja itselleen, sekä pienemmästä öljymaalauksesta, joka kuvastaa syytä silmätippojen laittamiselle. Näillä maalauksilla on erityinen paikka sydämessäni. Teoksen aihe voi tuntua hassulta, mutta koko lopputyöprosessi tuntuu käsittelevän muistoa, joka saattaa vaikuttaa epäolennaiselta muille, mutta on minulle tärkeä. Se on voimakas tunne, jonka varmasti monet taiteilijat tietävät. 

My work is an oil painting depicting a character (me) putting in Eye Drops, as well as a smaller oil painting showing the reason the muse is putting in eyedrops. This painting holds a special place in my heart. It may seem silly, but this whole process felt like I was processing an image from my memory, a memory that may seem irrelevant to others but is significant for me, it's personal. It is a powerful feeling that I'm sure many artists would know.

Työkirja

 

Olivia Brade 

Kyyhkyt (piirustus–maalaus)

Haluan kuvata toivon löytämistä myös synkempinä aikoina. Kyyhkyset ovat symboloineet rauhaa, rakkautta ja toivoa jo tuhansien vuosien ajan. Haluan, että katsojalle välittyvät nämä tunteet maalaukseni kautta. 

Työkirja

 

Annika Gladh 

Elämäni tärkein ihminen (piirustus–maalaus) 

Teokseni on öljyväreillä tehty maalaus minusta ja pikkuveljestäni pienenä. Tällä maalauksella haluan kertoa katsojalle siitä, kuinka pienetkin hetket elämässä ovat tärkeitä, jos ne vietetään oikean ihmisen kanssa.

Työkirja

 

Antonia Gummerus 

Hetki Taivaassa (piirustus–maalaus)

Lopputyöni ”Hetki Taivaassa” on öljymaalaus, joka kertoo Dante Alighierin matkasta Paratiisiin. Työlläni haluan näyttää uskonnon merkitystä yhteiskunnalle ja miten se on vaikuttanut elämämme.

Työkirja

 

Maaria Hakkila 

Aaltomuodot (keramiikka)

Keramiikan lopputyölläni haluan näyttää, kuinka ihmeellisiä esineitä voi luoda savella ja lasitteilla sekä omia käsiä käyttäen.

Työkirja

Aino Ikäheimo 

Unikot (piirustus–maalaus)

Teos koostuu kahdesta öljyvärimaalauksesta kankaalle. Maalauksissa tutkin unikkojen muotoja sekä värejä. Haluan tuoda värien kautta katsojalle positiivisia tunteita.

Työkirja

Kiira Isotalo 

Sanojen valta (valokuvaus) 

Teoksessani pohdin sanojen valtaa nuoren tanssijan itsetunnon ja tämän tanssillisen kehityksen kannalta. Teos on taidevalokuva, joka pyrkii ottamaan kantaa tanssimaailman epäkohtien pahimpiin skenaarioihin. 

Katso teoskuvat täällä

Työkirja

Jahan Naumin 

Kuinka kuviot yhdistyvät (piirustus–maalaus)

Lopputyössäni tutkin eteläaasialaisen taiteen koristeellista estetiikkaa kahdessa erilaisessa ympäristössä. Kaksiosainen teos on toteutettu akryyliväreillä kankaalle.

Työkirja

 

Maria Järvinen 

Lempeä ja Hilpeä (piirustus–maalaus)

Maalasin öljyvärimaalaukset edesmenneiden koirieni Helmin ja Nipsun muistoksi.

Työkirja

 

Aino Karakoski 

Höyhenistä rakennettu kaupunki / a City Made of Feathers (piirustus–maalaus)

Kahdesta akryylimaalauksesta koostuvalla teoksellani pyrin korostamaan ihmisen ja luonnon yhteiseloa kaupunkialueilla. Toivon muistuttavani työllä katsojaa siitä, ettemme ole kaupunkien ainoita asukkaita, vaikka unohdammekin usein arjen keskellä, kuinka lähellä luontoa ja sen kauneutta olemme päivittäin.

Työkirja

 

Siri Kaskeala 

Fata Morgana (arkkitehtuuri)

Tavoitteenani oli luoda epätodellinen mutta miellyttävä ja rauhallinen maisemakonsepti, jossa kävijä voi kokea olevansa kuin toisessa ulottuvuudessa.

Työkirja

 

Miko Kirvesmäki 

vihaan sua (piirustus–maalaus)

Lopputyöni “vihaan sua” koostuu kahdesta öljyvärimaalauksesta MDF-levyille, joihin on liitetty myös tekstipaperia ja virkattuja elementtejä. Käsittelen työssäni hankalia ja ristiriitaisia ihmissuhteita sekä kommunikaation merkitystä.

Työkirja

 

Vilma Kopra 

Yggdrasil (keramiikka)

Halusin saviesinettä tehdessäni tarkastella luonnollisten muotojen rakentamista ja niiden korostamista erilaisilla pinnoilla. Puu ja sitä ympäröivät olennot kuvaavat fantasiamaailmaa, johon välillä tekee mieli paeta. 

Työkirja

 

Alexandra Koskinen 

Yksin, yhdessä, kaiken kanssa (grafiikka)

Työni on tehty etsausta, avosyövytystä sekä akvatintaa käyttäen kuparilaatalle ja vedostettu siitä paperille. Työssäni haastan itseäni isomman laatan työstämiseen, sillä pienemmät laatat ovat enemmän omaa mukavuusaluettani. Toivon, että työn katsoja tulkitsee sitä itse vapaasti.

Työkirja

 

Vanamo Kostamo 

Spektrin rajalla (piirustus–maalaus)

Kolmiosaisessa guassimaalauksessani kuvaan värien ja siveltimen avulla muistoja, kokemuksia ja unelmiani matkustamiseen liittyen. Haluan korostaa työlläni taiteen prosessia ja miten se voi olla jännittävämpi kuin itse lopullinen teos. Valmiin työn taakse jää paljon sellaista, mitä katsojan silmällä ei voi nähdä.

Työkirja

 

Malla Kostiainen 

Meitä loisia ei karkoteta! (valokuvaus) 

Olen kuvannut työssäni Suvilahden tehdasaluetta. Haluan tuoda dokumentaarisessa valokuvakokoelmassani esille paikan tärkeyttä nuorten näkökulmasta. 

Katso teoskuvat täällä

Työkirja

 

Oona Kumpula 

Maailmassa (piirustus–maalaus)

Kuvaan kirkkaanvärisissä akryylimaalauksissani tunnelmallisia fantasiamaisemia.

Työkirja

 

Iiris Kurtelius 

Nimetön (piirustus–maalaus)

Halusin tehdä akryylimaalaukseeni minusta kauniin näköisiä asioita asetelman muodossa.

Työkirja

 

Pihla Käki 

Veden välkettä (piirustus–maalaus)

Akvarelliteossarjassani kuvaan valokuvatyylisesti muistojeni välähdyksiä veden ääreltä. Muistelun lisäksi halusin kehittyä veden ja valon ilmaisussa.

Työkirja

 

Elias Lecklin 

Valaiden valtakunta (piirustus–maalaus) 

Käsittelen lopputyössäni valaiden ja meren luonnon karua kauneutta ja herkkyyttä. Teoksia on neljä ja ne on maalattu kankaalle akryyliväreillä. 

Työkirja 

Vesta Levkovskaja 

Onnellisuus elää keittiössä (digitaalinen taide)

Adobe Illustratorissa tehdyillä julisteilla haluan viestiä, että meidän ympärillä on todella paljon kaikkea kaunista ja ihanaa. Sitä on jopa tavallisimmissakin asioissa, vaikka se jää usein huomaamatta. Onnellisuus on luultavammin elämistä harmoniassa itsensä ja elinympäristön kanssa. Monet eivät huomaa, että siisteys, järjestys, värit ja muodot ovat arkipäivän taidetta. Nämä osat antavat ihmisille positiivisia tunteita ja vahvistavat niin tärkeää harmoniaa. 

Työkirja

 

Sonja Lignell 

Järjetön ahneus (piirustus–maalaus)

Maalauksessa ja kolmiulotteisista kipsikäsistä koostuvassa teoksessani halusin kuvata ihmisen voimakasta tarvetta kontrolloida itseään kaikissa tilanteissa. Joskus kontrolli kuitenkin pettää, ja ahneus saa ihmisen tekemään järjettömiä asioita. Päätin maalata zombimaisen henkilön, sillä zombit kuvastavat hallitsematonta ahneutta täydellisesti.

Työkirja

 

Kerttu Lähteenmäki 

Muotokuvia sodasta (piirustus–maalaus)

Käsittelen muotokuvan keinoin sodan altavastaajan ja hyökkääjän valtaristiriitaa yksilötasolla sotavangin kautta. Työt ovat öljyvärimaalauksia akvarellipaperille.

Työkirja

 

Jesse Miettunen 

Toivo Tuskassa (katutaide ja käyttögrafiikka) 

Veistoksellani haluan kuvata Ukrainan kärsimystä Venäjän hyökkäyksen uhrina. Haluan muistuttaa ihmisiä, että vaikka turhauttava tilanne on jatkunut pitkäänkin, ei silti pitäisi luopua paremman toivosta.

Työkirja

 

Wenjie Min 

Contact (arkkitehtuuri)

Teokseni tutkii tekoälyn ja ihmisen monimutkaista suhdetta. Haluan herättää ajatuksia siitä, miten teknologia vaikuttaa ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja ymmärrykseen toisistaan. Tekniikkana sekatekniikka ja materiaaleina olen käyttänyt mitä ikinä löytyykään kuvisluokasta. 

Työkirja

 

Isla Nevanlinna 

Oliivit (grafiikka)

Työssäni kuvaan erilaisten asioiden monia muotoja. Työ on tehty useilla eri taidegrafiikan tekniikoin, inspiroituneena kollaasista.

Työkirja

 

Meeri Oikarinen

Uskollinen ystävä / Päivän paras hetki (kuvataide)

Halusin surrealistisissa maalauksissani kokeilla minulle uutta tyyliä, eli yhdistellä ihan erilaisia juttuja samaan kuvaan; esimerkiksi sitruunan ja avaruuden.

Työkirja

 

Katarina Parkkulainen 

Ei elämästä selviä hengissä (piirustus–maalaus): 

Akryylimaaleilla toteutetussa teoksessani pohdin, loppuuko olemassaolo kuolemaan. Voiko ihminen olla samanaikaisesti olemassa ja menehtynyt? Juhani “Juice” Leskinen on esimerkki olemassaolosta kuolemankin jälkeen.

Työkirja

 

Ella Rajamäki 

Rajamailla (piirustus–maalaus)

Lopputyöni on akryylimaalaus kankaalle kuvitteellisesta maisemasta, johon sisällytin itseäni puhuttelevia asioita. Katsojalle haluan välittää herkän ja pysähtyneen tunnelman nykymaailman hektisyyden keskellä. 

Työkirja

 

Sanelma Rautionmaa 

Hodie mihi, cras tibi. (Today it’s me, tomorrow it will be you.) (piirustus–maalaus)

Haluan kuvata kahdellä öljyvärimaalauksellani tunteita, joita on vaikea kuvata sanoin. Kuvat voidaan tulkita monella tapaa, sillä tarkoituksenani on kuvata universaalia, mutta toisaalta kaikille henkilökohtaista tunnetta, mikä se sitten onkaan. Kuvat näyttävät synkiltä, mutta se ei tarkoita, että tunne on välttämättä negatiivinen. 

Työkirja

 

Tiiku Ruuska 

Is there never any escaping the junkshop of the self? (piirustus–maalaus)

Teokseni käsittelee ihmisen identiteettiä materialismin linssin läpi. Millaisen käsityksen muodostat ihmisestä tavaroiden kautta? Oletko sinä omaisuutesi? Teokset ovat öljyvärimaalauksia kankaalle.

Työkirja

 

Minni Saari

Oma paikka (piirustus–maalaus)

Akryylivärimaalauksellani haluan viestiä oman paikan tärkeyttä ja sen tuomaa rauhallisuutta.

Työkirja

Reeya Sahoo 

Nightly terrors (piirustus–maalaus)

Öljyvärimaalauksellani haluan käsitellä pelon teemaa ja näyttää, miten meidän pelkomme ja ongelmamme vaihtelevat iän mukaan. Pienenä meidän suurin ongelmamme oli se olento, jonka me öisin näimme, mutta kasvaessamme ongelmiemme lista vain kasvaa ja monimutkaistuu. Toivoisin katsojien ymmärtävän teoksen kautta, että meidän lapsuuden pelkomme tuntuvat nykyään hassuilta, mutta oikeasti mikään ei ole muuttunut: ne vieläkin pitävät meitä hereillä öisin.

Työkirja

 

Hilla Salmela 

A path untold (piirustus–maalaus)

Teoksillani haluan esittää todellisuuden ja fantasian rajoja ja sitä, kuinka jokaisella tulee yllättäviäkin asioita vastaan valitsemallaan elämänpolulla.

Teokseni tekniikkana käytin akryylimaaleja.

Työkirja

 

Rachel Seto 

Lapsuuteni on kuin maalaus (piirustus–maalaus) 

Kolmiosaisessa lopputyössäni olen tulostanut, leikannut ja liimannut pieniä kuvia ja sulauttanut ne osaksi öljyvärimaalausta. Teoksen osat ilmentävät lapsuuteni runsasta mielikuvitusta ja iloisuutta.

Työkirja

 

Juuso Siltanen 

Historia (digitaalinen taide)

Teokseni kuvaa visuaalisin keinoin ihmisen historian länsimaalaisen perspektiivistä katsottuna kivikaudelta nykypäivään historiallisia tapahtumia, liikkeitä, henkilöitä ja taidesuuntauksia esittämällä. Teos on toteutettu digitaalisesti Adoben Photoshop-ohjelmalla sekä Wacom-piirustuslaudalla. Teos on toteutettu hieman sarjakuvamaisesti, eli tyylillä, joka minulle on vuosien varrella kehittynyt digitaalisessa taiteessa ja joka ”näyttää minulta.”

Työkirja

 

Nea Sormunen 

Jäähalli (arkkitehtuuri)

Toteutin työni kartongilla, väri- ja kuviopapereilla ja akryylimaaleilla. Ideani oli tehdä jäähalli vain taitoluistelijoille. Työni ulkoasulla haluan näyttää, että jäähallitkin ovat osa taidetta.

Työkirja

 

Aino Säntti 

Elämä todellisuudessa (valokuvaus)

Olen tehnyt kahdeksan valokuvaparia, joilla haluan ilmaista katsojalle ympäristömme todellisuutta ja näyttää siitä eri puolia. Tavoitteenani on näyttää se, että myös rumista asioista voi löytää jotain mielenkiintoista.

Katso teoskuvat täällä

Työkirja

Senni Vienonen 

Valonpilkahdus (valokuvaus) 

Haluan valokuvieni avulla tuoda esille, kuinka yksinkertaiselta ja erilaiselta ympäristö näyttää pimeällä. 

Katso teoskuvat täällä

Työkirja

 

Nea Virtanen 

Wake me up when I have the courage (kuvataide)

Öljyvärimaalaus kuvaa synkkien ajatusten ja tunteiden luomaa unimaista mielen maailmaa, jossa joutuu kohtaamaan vaikeimmat ajat aivan yksin.

Työkirja

 

Saga Wahlström 

Elämän kulku (piirustus–maalaus)

Lopputyöni “Elämän kulku” koostuu kolmesta öljyvärimaalauksesta, jotka kertovat tytön varttumisesta ja hänen elämästään. Haluan kertoa elämän iloista töissä, joissa näkyy eri vuosilukujen tyylit.

Työkirja suomeksi / Työkirja ruotsiksi

 

Aino Widbom 

Kontrasti (piirustus–maalaus)

Työssäni halusin leikitellä vastakohdilla, värien ja muotojen kontrastilla sekä lukuisilla eri tekniikoilla kollaasimaisten taulujen muodossa.

Työkirja

 

Ellen Ylösjoki 

Mielikuvituksen maailma (piirustus–maalaus)

Kuvaan öljyvärimaalauksessani mielikuvituksen merkitystä ja voimaa sekä yritän näyttää sen, miten kaikki ihmiset näkevät ja kokevat maailman eri tavoin. Pyrin tuomaan esille erilaisia näkemyksiä elämästä, ja haluan lähettää katsojalle viestin, että elämää ei tarvitse ottaa niin tosissaan. 

Työkirja

 

Senja Åkerberg 

Hämärän hetki (piirustus–maalaus)

Öljyvärimaalauksessani haluan nostaa esiin taianomaisen ja mystisen hetken sekä sen luoman tunnelman.

Työkirja

Julkaistu
12.4.2024