Taidegrafiikka

Kuvataiteen työpaja 14–20-vuotiaille
TUntimäärä/viikko:
1 opetuskerta (4 x 45 min) viikossa
Sijainti/TOimipiste:
Tapiola

Jos olet kiinnostunut erityisesti piirtämisestä, taidegrafiikka sopii sinulle.

Työpajassa perehdymme monipuolisesti taidegrafiikan eri muotoihin ja opimme tuntemaan alaa itse tekemisen ja taidehistorian kautta. Luovutta ja käsityötä yhdistelevä työskentely on yllätyksellistä ja hauskaa.

Tutustumme erilaisiin taidegrafiikan menetelmiin. Kaikissa niissä kuva painetaan laatalla, johon se on ensin piirretty, kaiverrettu tai syövytetty. Teemme esimerkiksi puupiirroksia, linopiirroksia tai metalligrafiikkaa erityisen painokoneen, syväpainoprässin avulla. Oppilaat voivat syventyä yhteen valitsemaansa tekniikkaan tai tutustua laajasti eri grafiikan menetelmiin ja oppia yhdistämään niitä toisiinsa.

Valmiiksi työstetystä laatasta voi painaa useita vedoksia. Vedokset voivat poiketa toisistaan tai sarja voi olla yhtenäinen. Vedokset painetaan laatalta käsin tai syväpainoprässillä paperille. Tekniikasta riippuen kuvat voivat olla pieniä tai suuria, räiskyvän tai herkän mustavalkoisia.

Työskentelemme hyvässä hengessä ja tarkastelemme työpajassa myös muita ajankohtaisia taiteenaloja. Oleellista on keskustelu ja vuorovaikutus sekä pohdinta taiteen merkityksestä menneisyydessä ja nykyajassa. Opetukseen kuuluvat myös näyttelykäynnit sekä työpajavierailut.

Grafiikan kuvakieli on ainutlaatuista ja sen mahdollisuudet loputtomat. Pitkäjänteisellä työskentelyllä saavutamme kuvallisen ilmaisun, joka ei ole muille taiteen muodoille mahdollinen.

Hinta: 368 € / lukukausi