Lopputyöt 2020

Julkaistu
18.5.2020
Keväällä 2020 valmistuneet lopputyöt on julkaistu Espoon kuviksen nettigalleriassa.
Kuva: yksityiskohtia vuoden 2020 lopputöistä

Keväällä 2020 Espoon kuviksessa valmistui 25 kuvataiteen perusopetuksen laajan oppimäärän lopputyötä. Töitä valmistui yhteensä kahdeksasta eri työpajasta ja viidestä eri opetuspisteestä.

Lopputyö on kuvataidekoulun syventäviin opintoihin kuuluva, yhden lukuvuoden aikana toteutettava itsenäinen työ, jonka aiheen ja toteutustavan oppilas valitsee itse. Sen voi tehdä 16 vuotta täyttänyt oppilas, joka on suorittanut riittävästi työpajaopintoja.

Lopputyösuoritukseen sisältyy taiteellisen työn lisäksi työprosessia kuvaava työkirja, siihen liittyvä itsearviointi sekä lukuvuoden aikana pidettävät taiteentuntemuksen luennot ja lopputyöinfot. Oppilas saa työstään arvion yhdeltä kuvataidekoulun opettajalta ja yhdeltä koulun ulkopuoliselta arvioijalta.

Koronatilanne vaikutti keväällä 2020 myös Espoon kuviksen lopputöiden valmistumiseen, kun kuvataidekoulun toimipisteet jouduttiin sulkemaan ja keväälle suunniteltua lopputyönäyttelyä jouduttiin lykkäämään syksyyn. Tuleva näyttely järjestetään Isossa Omenassa sijaitsevassa uudessa galleriatilassa ja sen avajaisia vietetään 2. syyskuuta 2020.

Sillä välin uusia lopputöitä voi käydä ihailemassa koulumme blogista löytyvässä nettigalleriassa.

Onnea kaikille lopputyöntekijöille upeasta suorituksesta!