Kuvataidekoulun syyslukukausi alkaa – lähiopetus jatkuu

Julkaistu
5.8.2020
Espoon kuviksen syyslukukausi käynnistyy 17. elokuuta. Palaamme lähiopetukseen kaikissa opetusryhmissä.

Espoon kuvataidekoulun syyslukukausi käynnistyy 17. elokuuta tutuissa tunnelmissa. Etäopetuksen parissa vierähtäneen kevään jälkeen palaamme lähiopetukseen kaikissa opetusryhmissä. Myös keväällä perutut oppilastyönäyttelyt saadaan vihdoin järjestettyä syyskuussa. Ihanaa, että pääsemme taas tapaamaan toisiamme kasvotusten!

Koronatilanne otetaan koulussa edelleen tarkasti huomioon. Kuvataidekoulun oppilaiden ja henkilökunnan terveydestä huolehtiminen on ensisijainen velvollisuutemme, joten noudatamme jatkossa entistä tarkempia hygienia- ja turvallisuussääntöjä.

Opetusryhmissä vältetään vastedes pitkäaikaista työskentelyä lähikontaktissa. Työskentelypisteet on sijoitettu vähintään metrin välein ja opettajat muistuttavat oppilaita riittävistä turvaväleistä. Vältämme myös kättelyä ja muuta tarpeetonta kosketusta.

Huolehdimme hyvästä käsihygieniasta. Oppilaita neuvotaan pesemään kätensä ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen ruokailun, yskimisen tai aivastamisen jälkeen sekä ennen kotiinlähtöä. Saippuaa ja käsidesiä on saatavilla kaikissa opetuspisteissä. Yskiessä ja aivastaessa pärskimme paperiliinaan tai hihaan.

Pyrimme välttämään myös työvälineiden jakamista kädestä käteen. Jatkossa oppilaille osoitetaan omat henkilökohtaiset välineet työskentelyn ajaksi. Jaettavat työvälineet (kuten iPadit ja tietokoneen näppäimistöt) pyyhitään huolellisesti ennen käyttöä. Tarvittaessa oppilaat voivat käyttää suojakäsineitä. Opetustilat siivotaan usein ja perusteellisesti.  

Opettajat muistuttavat oppilaita turvallisuusohjeista päivittäin. Ohjeet löytyvät myös opetustilojen seiniltä, josta ne voi kerrata.

On ensisijaisen tärkeää, ettei kukaan lapsi tai aikuinen tule kuvataidekouluun, jos hänellä ilmenee hengitysinfektion oireita (yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky). Jääthän siis kotiin lepäämään, jos olet sairas tai oireileva. Kesken opetuksen sairastunut oppilas on haettava turvallisuussyistä kotiin heti. Näin pidämme itsestämme ja toisistamme huolta.

Seuraamme tilannetta ja reagoimme nopeasti mahdollisiin muutoksiin. Lisätietoa opetustoimia koskevista suosituksista löydät THL:n verkkosivuilta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta löydät myös Espoon kaupungin verkkosivuilta:

https://www.espoo.fi/fi-FI/Ohjeet_koronaviruksen_takia(174212)


Mukavaa alkavaa syksyä ja luomisen iloa!


Maritta Poijärvi

rehtori

maritta.poijarvi@espoonkuvis.fi

044-7777492