Koronarajoitukset lievittyvät kuvataidekoulussa

Julkaistu
29.9.2021
Koulun koronasääntöjä kevennetään uusien suositusten mukaisiksi – kasvomaskisuositus pysyy ennallaan.

Kuvataidekoulun koronasääntöjä höllennetään 1. lokakuuta alkaen Espoon kaupungin uusimpien linjausten mukaisesti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti viime viikolla harrastustoimintaa koskevien rajoitusten purkamisesta. Henkilömäärärajoitukset ja edellytykset turvavälien ylläpitämisestä poistuvat, mutta Espoon kaupunki suosittelee harrastustoiminnan järjestäjille jatkossakin vakiintuneissa kokoonpanoissa kokoontumista, tarpeettoman fyysisen kontaktin välttämistä ja sitä, että toimintaan ei osallistuta flunssaoireisena. 

Maskisuositus pysyy toistaiseksi ennallaan. Kaupungin linjausten mukaisesti kuvataidekoulu edellyttää edelleen maskien käyttöä kaikilta aikuisilta ja 12 vuotta täyttäneiltä oppilailta sekä 12-vuotiaiden oppilaiden kanssa samassa ryhmässä työskenteleviltä alle 12-vuotiailta lapsilta. Maskisuositukseen on odotettavissa muutoksia sitten, kun hallitus on tehnyt asiasta uusia valtakunnallisia linjauksia.

Vaikka rajoituksia aletaan purkaa, kuvataidekoulussa aiotaan edelleen kiinnittää huomiota kouluyhteisön terveyden ja hyvän hygieniatason vaalimiseen. Oppilaita ja henkilökunnan jäseniä pyydetään tulemaan kuvataidekouluun jatkossakin vain täysin terveenä. Varsinkin flunssakaudella käsien ahkera peseminen on erittäin tärkeää, kuten myös yskimiseen liittyvät oikeaoppiset hygieniakäytännöt. Lisäksi koulu haluaa edelleen taata riittävien turvavälien ylläpitämisen mahdollisuuden niille oppilaille, jotka sitä toivovat. 

Erilaiset kokoontumiset ja tapahtumat ovat sen sijaan jatkossa taas sallittuja muiden ajankohtaisten suositusten puitteissa, ja viime lukukaudella koronatilanteen takia tauolla olleet perhekurssit palaavat kuvataidekoulun valikoimaan. Uudessa Åbergin lastentalon opetuspisteessä Leppävaarassa aletaan järjestää lasten ja aikuisten yhteisiä kuviskursseja sekä värikylpyjä, joita on saatavilla myös Tapiolassa WeeGee-talolla.   

Lue lisää

Tiedote: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiorymä päätti rajoitusten purusta

Ajankohtaista tietoa Espoon kaupungin koronalinjauksista