Näkymätön luonto -näyttely Villa Elfvikissä 11.3.–3.5.2020

Näkymätön luonto -näyttely tarjoaa kattauksen Espoon kuvataidekoulun oppilastöitä. Villa Elfvikin luontotalossa esillä olevat teokset käsittelevät luonnon näkyviä ja näkymättömiä ilmiöitä. Näyttely koostuu 5–13-vuotiaiden oppilaiden maalauksista, animaatioista ja kolmiulotteisista teoksista.
Ajankohta:
11.3.–3.5.2020
Sijainti:
Villa Elfvik

Toivomusperhoset, Tapiolan 6–10-vuotiaat oppilaat, opettaja Mari von Boehm. Kuva: Catrina Waselius

Mitä luonnossa tapahtuu, kun aurinko laskee ja yö saapuu? Miten lumen väri muuttuu? Mitä eläimiä ilmaantuu kätköistään? Miltä hyönteiset näyttävät, jos niitä katsoo läheltä? Miten lehtivihreä ja perhonen liittyvät luonnon kiertokulkuun?

Espoon kuvataidekoulun Tapiolan, Olarin, Kauklahden ja Niittykummun opetuspisteiden oppilaat ovat tutkineet silmin nähtäviä ja näkymättömiä luonnon ilmiöitä. Lapset ovat tarkastelleet luontoa sekä tutustuneet siihen liittyviin uskomuksiin. Havaintoja ja mielikuvia on työstetty kuvataiteen menetelmillä, taiteen ja luonnon materiaaleilla.

"Espoon kuvataidekoulussa vietetään Näkymätön luonto – taideperustaisen ympäristökasvatuksen teemavuotta. Opetuksessa nostetaan esille luonnon monimuotoisuutta", kertoo apulaisrehtori Anu Hietala.

Kuvataidekoulun opetussuunnitelma linjaa opetuksen painopisteeksi ekologisen ja esteettisen ympäristökasvatuksen. Lasten ja nuorten luontosuhdetta tuetaan omakohtaisten elämysten sekä luovan itseilmaisun keinoin.

Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo. Luontotalo on avoinna maaliskuussa ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16, 1.4. alkaen ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, pääsiäispyhinä ja vappupäivänä klo 10-16.

Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon ja Näkymätön luonto -näyttelyyn on maksuton.Lue lisää:

https://www.espoo.fi/villaelfvik