KULPS Ystävyyden tarinat ja kuvat

Maalaustyöpaja esikoululaisille ja 1.–4.-luokkalaisille
Ajankohta:
11.10.2023
-
13.10.2023
Sijainti:
Omalla koululla
Vetäjä:
Maija Saarnio
Hinta:

Maalaustyöpajassa Ystävyyden tarinat ja kuvat yhdistämme tarinallisuutta, värioppia ja teemme oppilaan omaa kuvailmaisua näkyväksi. Työpaja järjestetään luokan omalla koululla, jonne vetäjä tuo tarvikkeet mukanaan.

Ystävyyden tarinat ja kuvat -työpajan tavoitteita ovat:
taideilmaisun vahvistaminen
ystävyyden teeman käsitteleminen
oppilaan oman kokemusmaailman arvostaminen
värioppi

Esikouluikäiset ja 1.–4.-luokkalaiset: Löytöpingviinin matkassa
Taidepedagogi johdattelee oppilasryhmän ystävyyden teemaan Oliver Jeffersin sydämellisen Löytöpingviinin matkassa -kirjan myötä. Teoksen pohjalta jatkamme aiheeseen perehtymistä kuvallisen ilmaisun kautta. Harjoittelemme työpajassa värien sekoittamista hauskan värimatematiikan avulla, jonka jälkeen oppilaat saavat piirtää ystävyysaiheista kuvaa öljypastelliliiduilla. Tutustuttuamme väriensekoittelun maailmaan, maalaamme teokset vielä laadukkailla Stockmar-akvarelliväreillä. Työpajassa yhdistämme tarinallisuutta, värioppia ja teemme oppilaan omaa kuvailmaisua näkyväksi.

Öljypastelliliidut ovat helppokäyttöisiä ja pehmeitä liituja. Niiden väri on voimakas ja intensiivinen.

Stockmar-akvarellivärit valmistetaan täysin myrkyttömistä väripigmenteistä. Niiden sävyt on valittu Goethen väriopin 12-osaisen väriympyrän mukaan. Värit kannustavat oppilasta uusien sävyjen sekoitteluun ja tutustuttavat samalla värioppiin.

Huom! Työpaja voidaan pitää saman koulun kahdelle eri ryhmälle klo 9.00–11.15 ja klo 11.30–13.45. Kuvataidekoulu ottaa varauksen jälkeen yhteyttä mahdollisesta toisesta pajasta.

Sijainti: oma koulu
Opettaja: Maija Saarnio
Opetuskieli: suomi

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta (varaathan isommalle luokalle kaksi pajaa). Työpajojen kesto on 3 x 45 min.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään viimeistään kaksi viikkoa ennen pajaa kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän Kerran vuodessa -kategorian KULPS-käynniksi. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS-kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS-kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.