KULPS Ystävyyden tarinat ja kuvat

Maalaustyöpaja eskareille ja 1.–4.-luokkalaisille
Ajankohta:
7.3.2023
-
5.4.2023
Sijainti:
Omalla koululla
Vetäjä:
Maija Saarnio

Maalaustyöpajassa Ystävyyden tarinat ja kuvat yhdistämme tarinallisuutta, värioppia ja teemme oppilaan omaa kuvailmaisua näkyväksi. Työpaja järjestetään luokan omalla koululla, jonne vetäjä tuo tarvikkeet mukanaan.

Ystävyyden tarinat ja kuvat -työpajan tavoitteita ovat:
taideilmaisun vahvistaminen
ystävyyden teeman käsitteleminen
oppilaan oman kokemusmaailman arvostaminen
värioppi

Esikouluikäiset: Löytöpingviinin matkassa
Taidepedagogi johdattelee oppilasryhmän ystävyyden teemaan Oliver Jeffersin sydämellisen Löytöpingviini-kirjan myötä. Teoksen pohjalta jatkamme aiheeseen perehtymistä kuvallisen ilmaisun kautta. Harjoittelemme työpajassa värien sekoittamista hauskan värimatematiikan avulla, jonka jälkeen oppilaat saavat piirtää ystävyysaiheista kuvaa öljypastelliliiduilla. Tutustuttuamme väriensekoittelun maailmaan, maalaamme teokset vielä laadukkailla Stockmar-akvarelliväreillä. Työpajassa yhdistämme tarinallisuutta, värioppia ja teemme oppilaan omaa kuvailmaisua näkyväksi.

1.–2.-luokkalaiset: Kummallinen ystävyys
Työpajan lähtökohtana ovat ystävyyden ja erilaisuuden teemat. Taidepedagogi johdattelee aiheisiin Katri Kirkkopellon ihastuttavan kirjan Molli ja Kumma siivittämänä. Pajassa jatkamme aiheen käsittelyä kuvallisesti harjoittelemalla ensin väriensekoitusta hauskan värimatematiikan avulla, jonka jälkeen maalaamme ystävyysaiheisia teoksia laadukkailla Stockmar-akvarelliväreillä. Teosten hahmottelu- ja piirrosvaiheessa käytössä ovat öljypastelliliidut. Työpajassa yhdistämme tarinallisuutta, värioppia ja teemme oppilaan omaa kuvailmaisua näkyväksi.

3.–4.-luokkalaiset: Karhun ja Kaniinin koukerot
Työpajassa taidepedagogi johdattelee oppilasryhmän Julian Goughin ja Jim Fieldin kirjan Karhu ja Kaniini: Ei pöllömpi päivä avulla ystävyyden ja erilaisuuden teemoihin. Jatkamme aiheen parissa työskentelyä pienryhmien kehittelemillä omilla tarinoilla ystävyydestä ja erilaisuudesta. Pajassa harjoittelemme värioppia leikkimielisen värimatematiikan avulla. Teemme lopuksi maalauksia ystävyydestä ja erilaisuudesta laadukkailla Stockmar-akvarelliväreillä. Teosten piirrosvaiheessa pajassa ovat käytössä öljypastelliliidut. Työpajassa yhdistämme tarinallisuutta, värioppia ja teemme oppilaan omaa kuvailmaisua näkyväksi.

Öljypastelliliidut ovat helppokäyttöisiä ja pehmeitä liituja. Niiden väri on voimakas ja intensiivinen.

Stockmar-akvarellivärit valmistetaan täysin myrkyttömistä väripigmenteistä. Niiden sävyt on valittu Goethen väriopin 12-osaisen väriympyrän mukaan. Värit kannustavat oppilasta uusien sävyjen sekoitteluun ja tutustuttavat samalla värioppiin.

Sijainti: oma koulu
Opettaja: Maija Saarnio
Opetuskieli: suomi

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS-kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS-kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään viimeistään kaksi viikkoa ennen pajaa kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän Kerran vuodessa -kategorian KULPS-käynniksi.