Lapsen oikeuksien viikko Espoon kuviksella 18.–24.11.2019

Julkaistu 18.10.2019

Espoon kuvis osallistuu marraskuussa lapsen oikeuksien viikkoon. Teemaviikolla järjestämme opetuspisteissämme kaikille avoimia taidetapahtumia, joiden kantavana teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä. Lapsen oikeuksien viikkoon huipentuu myös 40 vuotta täyttävän kuvataidekoulumme juhlavuosi.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna 18.–24. marraskuuta. Lapsen oikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlavuoden kansallisena teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä. Jokaisen ihmisen persoonallisuuden ja identiteetin kunnioittaminen kuuluu ihmisoikeuksien ja perusoikeuksien ja ylipäätään ihmisyyden ytimeen.

Näiden oikeuksien toteutuminen on tärkeää myös Espoon kuvataidekoulussa. Kuvis on paikka, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Kiusaamista ja syrjintää kuvataidekoulussa ei hyväksytä, vaan opetusryhmissä työskennellään reilussa ja muita kunnioittavassa hengessä. Taiteen kautta lapsi voi myös ilmaista itseään ja saada oman äänensä kuuluviin.

Järjestämme viikolla koko perheen taidepajoja, valotaidenäyttelyitä sekä teini-ikäisille oppilaille suunnatun tulevaisuustyöpajan eri opetuspisteissämme. Tapahtumissa nostetaan esiin lapsen oikeuksia itseilmaisun kautta.

Näihin tapahtumiin huipentuu myös Espoon kuvataidekoulun juhlavuosi. Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu on toiminut lasten asialla jo neljänkymmenen vuoden ajan.

Tutustu lapsen oikeuksien viikon tapahtumiin.


Lue lisää:

https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/