Ilmoittaudu Ajattele kuin futuristi! -työpajaan!

Julkaistu 18.11.2019

Lapsen oikeuksien päivä 20.11. järjestettävässä nuorten muotoilutyöpajassa tutustutaan luovaan tulevaisuusajatteluun.

Maailma muuttuu kovalla vauhdilla ja muutos on jatkuvaa. Muutoksen ennakointi edellyttää luovaa ajattelua, tulevaisuuden ymmärtämistä ja sen visiointikykyä. Kuvittelemalla tulevaisuuksia, valmistamme itsemme kohtaamaan odottamattomia muutoksia. Visualisoimalla tulevaisuutta olemme myös yhdessä rakentamassa sitä.

Espoon kuviksen Tapiolan opetuspisteessä WeeGee-talolla järjestetään lapsen oikeuksien viikon kunniaksi nuorille suunnattu muotoilutyöpaja Ajattele kuin futuristi! Maksuton työpaja järjestetään keskiviikkona 20.11.2019 klo 16.30–18.45 WeeGee-talon Lumieré-ravintolan kabinettitilassa. 

Muotoilutyöpajassa tutustutaan luovaan tulevaisuusajatteluun. Luova tulevaisuusajattelu opettaa, miten tulevaisuuden visioiminen voi johtaa tulevaisuuden muuttumiseen ja miten muutoksia voidaan ennakoida. Tulevaisuuskin on muotoiltavissa, kun käytössä ovat oikeat eväät.

Pajassa työskennellään pienryhmissä mediatyökalujen avulla. Työpaja sopii erityisesti muotoilusta kiinnostuneille nuorille, mutta luovan tulevaisuusajattelun oppimisesta on hyötyä muillekin. Kuvataiteilijan, suunnittelijan, insinöörin, yrittäjän ja muiden yhteiskunnan ideanikkarien työtä on olla se, joka visioi mahdollisia maailmoja, jotta ne voidaan tehdä todeksi.

Työpajan on suunnitellut tekniikan tohtori, arkkitehti ja Espoon kuvataidekoulun kuviskummi Anne Stenros – kansainvälisesti johtava designajattelija ja luovan johtamisen asiantuntija, joka on toiminut 30 vuotta muotoilujohtajana erilaisissa muutosjohtajan tehtävissä. Stenros kouluttaa ja mentoroi ihmisiä ympäri maailmaa. Työpajan osallistujilla on siis erinomainen tilaisuus päästä tulevaisuudentutkimuksen huippuasiantuntijan oppiin ilman erillistä maksua. 

Työpajaan voi tulla mukaan spontaanistikin, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista tapahtumajärjestelyjen sujuvoittamiseksi. Ilmoittaudu työpajaan tämän lomakkeen kautta.