Vuorotellen - Taidekasvattaja taitelijana

Julkaistu 15.01.2019

Espoon kuvataidekoulun nykyisten opettajien näyttely 18.1. - 10.2.2019

Kesto:

Sijainti:

Tervetuloa avajaisiin torstaina 17.1.2019 klo 18–20.


Näyttelyn avaa Espoon kaupungin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja Marika Niemi.


Näyttely esittelee Espoon kuvataidekoulun opettajien vahvaa ja monipuolista ammattitaitoa taiteen tekijöinä. Näyttelyssä on mukana 23 taiteilija-opettajan maalauksia, valokuvia, mediateoksia, veistoksia ja kuvituksia. Näyttelyn konkarit ovat opettaneet 40-vuotisjuhlavuottaan viettävän Espoon kuvataidekoulun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä saakka, nuorimmat ovat olleet vielä muutama vuosi sitten kuvataidekoulun oppilaita.


Näyttelyyn valmistettava yhteisteos tekee näkyväksi kuvataidekoulun opettajien lapsuusajan teoksia eri vuosikymmeniltä. Yhteisteos muistuttaa, että jokainen opettaja on ollut vuorollaan myös oppilas. Rakkaus kuvien tekemiseen on saattanut syttyä hyvinkin varhain.


Osalle opettajista oman taiteen tekeminen on ensisijainen tai yhtä vahva ammatti kuin opetustyö. Osa saa taiteen tekemisestä vastapainoa opettamiselle ja ammentaa kokeiluista sisältöä ja innostusta omaan opetukseen.


Espoon kuvataidekoulu juhlii 40-vuotisjuhlavuotta monipuolisella näyttelyohjelmalla. Näyttelyissä esittäytyvät vuorotellen aiemmat ja nykyiset opettajat sekä tietenkin oppilaat. Entisiä rehtoreita ja opettajia osallistuu Kymppi kuviksessa III -näyttelyyn, joka jatkuu Espoon kulttuurikeskuksen galleriassa 27.1.2019 saakka. Oppilaiden vuoro on 9.4.2019 avautuvassa ”Juhlat” -kevätnäyttelyssä Heikintorin kauppakeskuksessa.


Heikintorin kauppakeskus, 2. kerros, Espoon kuviksen tapahtumatila

Kauppamiehentie 1, 02100 Espoo

Näyttely avoinna ti-su klo 11-20


Tervetuloa katsomaan näyttelyä ja piirtämään! Näyttelytilassa järjestetään avoimet elävän mallin piirustustilaisuudet lauantaisin 26.1. ja 9.2. klo 16–18.20. Piirustustilaisuuden osallistumismaksu 10 €. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Informaatio