Projektit


Eksperimenta – näyttely Tallinnassa 27.4.–14.6.2011

Eksperimenta – näyttely esitteli 14–19-vuotiaiden nuorten taideopiskelijoitten teoksia 13 maasta. Suomesta näyttelyyn osallistui 11 kuvataidekoulua. Näyttelyn teemana oli ”Tila”, mikä mahdollisti nykytaiteen ”tilan” tutkimisen monella tavalla ja monella tasolla. Espoon kuvataidekoulusta näyttelyyn osallistui kolme teoskokonaisuutta, joiden tekijät olivat Tapiolan Pima 3 ja 4, valokuvaus 5, Tänään, tässä ja nyt sekä piirustustyöpajat. Näyttely oli osa Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa.

Kartta elää -taidepurjehdus

Espoon kuvataidekoulu, Suomen Purjelaivasäätiö ja Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjestivät yhteistyössä purjehtivan taide- ja meriluontokurssin nuorille 2.-12.8.2009. Löytöretken tavoitteena oli saada Itämeren kartta elämään omien kokemusten ja taiteellisen ilmaisun avulla. Matkan aikana koottiin elävää kuvaa (videota ja animaatiota) internetissä olevaa karttaa varten.

Purjehduksen aikana syntyneistä töistä koottiin Itämeri-näyttely, joka esiteltiin Harakan luontotalolla elokuussa 2009. Tämän jälkeen se jatkoi kiertonäyttelynä.