Vaate/muoti

Ilmoittaudu

Vetäjä:

Sijainti:

Työpajassa käsitellään vaatteita ja pukeutumista ennakkoluulottomasti taiteen ja muodin rajapinnoilla. Tutustumme kokeellisiin ajattelemisen ja tekemisen tapoihin: piirrämme, pukeudumme, puramme ja ratkomme, liikumme, valokuvaamme ja rakennamme asuja jokapäiväisistä asioista ja esineistä. Mitä kaikkea muoti voikaan olla!

Työpajassa työskennellään moninaisten aiheiden ja välineiden kanssa. Tutustumme mm. pukuhistoriaan, ajankohtaisten vaatesuunnittelijoiden ja taiteilijoiden töihin, vaatteeseen liikkeessä ja veistoksena. Lisäksi opettelemme keräämään inspiroivaa tietoa ja visuaalista materiaalia ympärillämme olevista ilmiöistä mm. elokuvista, musiikista ja musiikkivideoista, lehdistä ja netistä ja hyödyntämään sitä ideoinnissa. Kurssilla käytämme materiaalina mm. vaatteita, tekstiilejä, kertakäyttökameroita ja omaa kehoa. Työskentely sisältää sekä itsenäistä- että ryhmätyöskentelyä. Keskiössä ovat erilaiset luovat lähestymistavat, eikä vaatetta käsitellä teknisestä näkökulmasta, joten esimerkiksi ompelullisia tai muita teknisiä taitoja ei vaadita.

Lukukauden päättyessä koko ryhmä osallistuu tarkkaan valittujen töiden esittelemiseen installaation muodossa yhteisessä näyttelyssä.Ilmoittaudu