Taidegrafiikka

Kuvataiteen työpaja 14–20-vuotiaille

Ilmoittaudu

Vetäjä:

Sijainti:

Jos olet kiinnostunut erityisesti piirtämisestä, grafiikan tekeminen sopii sinulle.

Grafiikan työpajassa tutustutaan moniin erilaisiin taidegrafiikan menetelmiin. Kaikissa niissä kuva painetaan laatalla, jolle ensin olet sen piirtänyt, kaivertanut tai syövyttänyt. Teet siis esimerkiksi puupiirroksia, linopiirroksia tai metalligrafiikkaa erityisen painokoneen, syväpainoprässin avulla.

Grafiikan perusidea on, että valmiiksi työstetystä laatasta voi painaa useita vedoksia. Vedokset voivat poiketa toisistaan tai sarja voi olla yhtenäinen. Vedokset painetaan laatalta käsin tai syväpainoprässillä paperille. Grafiikkaan kuuluvat sekä luovuus että käsityö, grafiikan tekeminen on yllätyksellistä ja hauskaa!

Tekniikasta riippuen kuvat voivat olla suuria ja räiskyvän värikkäitä tai aivan pieniä ja herkän mustavalkoisia.

Työpajassa tutustumme monipuolisesti taidegrafiikan eri muotoihin ja opimme työskentelemään ja tuottamaan kuvia taidegrafiikan eri menetelmillä. Tavoitteena on taidegrafiikan tuntemus työskentelyn ja taidehistorian kautta.

Oppilaat voivat valita tekniikoista itselleen sen johon haluaa syventyä, tai hän voi myös tutustua laajasti eri grafiikan menetelmiin ja oppia yhdistämään näitä toisiinsa.

Grafiikan kuvakieli on ainutlaatuista ja sen mahdollisuudet loputtomat, pitkäjännitteisellä työskentelyllä saavutamme kuvallisen ilmaisun, joita ei ole muissa taiteen muodoissa. 

Työskentelemme hyvässä hengessä ja tarkastelemme työpajassa myös muita ajankohtaisia taiteenaloja. Oleellista on keskustelu ja vuorovaikutus sekä pohdinta taiteen merkityksestä menneisyydessä ja nykyajassa.

Työpajaan kuuluvat myös näyttelykäynnit sekä työpaja vierailut.


Hinta: 360 € / lukukausi

Ilmoittaudu