Kurssit ja kerhot

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku tuo Espoon koulujen 4-9-luokkalaiset kuvataidekouluun.

Ilmoittaudu

Vetäjä:

Arja Rantala, Marjatta Kekki, Pasi Autio, Neonilla Narjus

Sijainti:

WeeGee

Lähde kulttuurimatkalle kuvataidekouluun! Tänä syksynä Espoon koulujen 4.–9.-luokkalaisille suunnatuissa KULPS!-työpajoissa piirretään manga-sarjakuvia, rakennellaan huvipuistojen pienoismalleja, kuvataan animaatioita ja tutustutaan luontoaiheisen taiteen historiaan.

KULPS! kulttuuri- ja liikuntapolku on Espoon kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma, joka tarjoaa maksuttomia kulttuuri- ja liikuntakäyntejä peruskoululaisille koulupäivän aikana, osana opetussuunnitelman mukaista opetusta. Opettajat voivat varata luokilleen yhden Espoon kuvataidekoulun KULPS!-kohteen lukuvuodessa.

Espoon kuvataidekoulun omissa tiloissa WeeGee-talolla järjestettävät työpajat ovat suomenkielisiä, poikkeuksena Stop motion -animaatiopaja, joka voidaan järjestää myös ruotsiksi tai kaksikielisenä. Työpajoja ohjaavat kuvataideopettajat ja omien taiteenlajiensa asiantuntijat. Niiden kesto on 3 x 45 min / työpaja ja ryhmän enimmäiskoko on 24 oppilasta.

Ilmoittautuminen ja työpajojen aikataulut: https://espoo.eepos.fi/#/forms/66

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Seitsemän päivää ennen varattua työpajaa tai myöhemmin tehdyt peruutukset lasketaan KULPS!-käynniksi.

Syksyn 2019 KULPS!-kohteet:


Rakenna huvipuiston pienoismalli!

Millainen olisi sinun unelmiesi huvipuisto? Jos sinä saisit suunnitella koulun pihan, mitä kivaa siellä voisi välitunnilla tehdä? Rakennetaan ideoiden pienoismalli joko yksilö- tai parityönä. Opimme huomioimaan kuvitteellisia käyttäjiä ja ottamaan huomioon mittasuhteita. Suunnittelussa voivat korostua mm. liikunnalliset, pelilliset tai kokemukselliset näkökulmat.

Opettaja: TaM, Muotoilija Arja Rantala

Manga-sarjakuvapaja

Pidätkö sarjakuvista? Innostaako söpöjen chibi-hahmojen, vauhdikkaiden supersankarien tai monsterien piirtäminen? Tai kiinnostaako kenties japanilainen kulttuuri? Manga-sarjakuvatyöpajassa pääset toteuttamaan oman minisarjakuvan japanilaisella sarjakuvatyylillä.

Työpajassa tutustutaan japanilaisen mangasarjakuvan tyylilajiin sekä sarjakuvakerrontaan. Mangan tunnuspiirteiden lisäksi työpajassa käydään läpi tussitekniikoita, liikkeen kuvaamista sekä tunteiden ilmaisua piirtämällä.

Opettaja: TaM, kuvataideopettaja Neonilla Narjus


Stop motion -animaatiotyöpaja


Työpajassa teemme omia animaatioita stop motion -tekniikalla. Animaatiot kuvataan iPadeilla pareittain tai pienryhmissä. Harjoittelemme myös trikkikuvausta ja erikoisefektejä green screen -studiossa, jossa kaikki on mahdollista: jättiläinen voi seikkailla minimaailmassa tai mini-ihminen jättiläisten maassa, katossa kävellen tai ilmassa leijuen... Millaisen mielikuvituksellisen animaation sinä tekisit?

Opettaja: kuvataiteilija, valokuvaaja Pasi Autio


Stop motion -animationsverkstad

På verkstaden skapar vi våra egna animationer med stopmotion-teknik. Vi filmar animationerna med iPad. Vi övar också trickvideo och specialeffekter i en green screen -studio, där allt är möjligt: en jätte kan gå ut på äventyr i en mini-värld eller en mini-människa kan fara i jätternas värld, promenerande på taket eller svävande i luften… En hurudan animation skulle du vilja göra?

Lärare: konstnär, fotograf Pasi Autio

Luonto seikkailee kuvataiteessa -nykytaidetyöpaja


Tutustumme taidehistorian avulla, miten luontoa on kuvattu veistoksissa ja maalauksissa eri aikoina. Millainen on maailmanpuu tai pittoreski luonnonmaisema? Mitä on esteettinen luontokokemus? Kurkkaamme myös, mikä on puun rooli nykytaiteessa.

Minkälainen olisi sinun tekemäsi fantasiapuu tai alkumetsän puu, josta kaikki on saanut alkunsa? Millainen luonne tai tunnetila taiteilemallasi puulla on? Työpajassa saat muotoilla oman puun nykykuvanveiston materiaaleilla.

Opettaja: Kuvanveistäjä Marjatta Kekki

 

Lisätietoja:

Espoon kuvataidekoulun toimisto

puh. 09 4257 8920

kurssit@espoonkuvataidekoulu.fi