Kurssit ja kerhot

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku tuo Espoon koulujen 4-9-luokkalaiset kuvataidekouluun.

Ilmoittaudu

Vetäjä:

Arja Rantala, Marjatta Kekki, Pasi Autio

Sijainti:

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku tuo Espoon koulujen 4-9-luokkalaiset kuvataidekouluun. KULPS!-työpaja on opettajien varattavissa omille luokilleen ja kouluille maksuton. Espoon kuvataidekoulun KULPS!-työpajat kuuluvat "kerran vuodessa" -kategoriaan. Yksi luokka voi osallistua vain yhteen ”kerran vuodessa” -kohteeseen lukuvuodessa. Työpajat pidetään suomen kielellä, poikkeuksena Äänekäs muotokuva/Ljudligt porträtt, joka voidaa pitää myös ruotsin- tai kaksikielisenä.


Työpajat syksyllä 2018:

Kolmiulotteiset pinnat: taidetta vai muotoilua?

Pintojen kolmiulotteista suunnittelua on ympäristössämme paljon. Oletko kiinnittänyt huomiota, että myös arkiset asiat, kuten esimerkiksi seinät, laatat, ovet, astiat, matot ja kännykänkuoret ovat muotoiltuja - ja myös niiden muotoilussa voi käyttää mielikuvitusta. Onko kolmiulotteinen pinta kiinnostavampi kuin kaksiulotteinen? Miltä pinta tuntuu, ja miten valo ja varjo muuttaa pintaa? Työpajassa suunnittelemme oman kolmiulotteisen pinnan paperista leikkaamalla, punomalla ja rakentamalla. Lähtökohtana suunnittelulle voi olla jokin konkreettinen käyttötarkoitus tai sitten erilaisten pintojen kokeilu.

Opettaja: Arja Rantala TaM, Muotoilija


Ihminen ilmassa!

Tutustumme ihmistä esittäviin kuviin kalliomaalauksista nykytaiteeseen ja katsomme, kuinka ihmisen kuvaaminen on muuttunut. Kun ihmisen mittasuhteet ovat tulleet tutuiksi, rakennamme eripaksuisista rautalangoista kääntäen ja vääntäen ihmisen pienoismallin. Rautalanka on mainio materiaali, jolla voi tehdä ihmishahmon liikkuvin jäsenin tai yhteen asentoon jähmettyneenä.

Opettaja: Marjatta Kekki, Kuvanveistäjä


Stop motion -animaatiotyöpaja

Työpajassa teemme omia animaatioita stopmotion-tekniikalla. Animaatiot kuvataan iPadeilla pareittain tai pienryhmissä. Harjoittelemme myös trikkikuvausta ja erikoisefektejä green screen -studiossa, jossa kaikki on mahdollista: jättiläinen voi seikkailla minimaailmassa tai mini-ihminen jättiläisten maassa, katossa kävellen tai ilmassa leijuen... Millaisen mielikuvituksellisen animaation sinä tekisit? 

Opettaja: Pasi Autio, kuvataiteilija, valokuvaaja


Stop motion -animationsverkstad

På verkstaden skapar vi våra egna animationer med stopmotion-teknik. Vi filmar animationerna med iPad. Vi övar också trickvideo och specialeffekter i en green screen -studio, där allt är möjligt: en jätte kan gå ute på äventyr i ett mini-värld eller en mini-människa kan fara i jätternas värld, promenerande på taket eller svävande i luften… Hurdan skulle vara din egen animation?

Lärare: Pasi Autio, konstnär, fotograf


Lisätietoja: kurssit@espoonkuvataidekoulu.fi, puh. 044 799 7084.