Kurssit ja kerhot

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

Lähde luokkaretkelle kuvataidekouluun! Espoon kuviksen KULPS-työpajoissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin.

Ilmoittaudu

Vetäjä:

Laura Pokela, Marjatta Kekki, Pasi Autio, Neonilla Narjus

Sijainti:

WeeGee

Espoon kuviksen KULPS-työpajat ovat espoolaisille peruskouluille suunnattuja maksuttomia taidetyöpajoja, joihin luokat voivat osallistua kesken koulupäivän osana opetustaan. Espoon kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelmaa toteuttavissa pajoissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen tehtävien kautta.

Kevään KULPS-työpajoissa piirretään manga-sarjakuvia, rakennetaan huvipuistojen pienoismalleja, kuvataan animaatioita ja tehdään veistoksia taidehistorian innoittamina. Työpajat kuuluvat KULPS-kohteiden "Kerran vuodessa" -kategoriaan, joihin sama luokka voi osallistua kerran lukuvuodessa.

Espoon kuvataidekoulun omissa tiloissa WeeGee-talolla järjestettävät työpajat ovat suomenkielisiä, poikkeuksena Stop motion -animaatiopaja, joka voidaan järjestää myös ruotsiksi tai kaksikielisenä. Työpajojen kesto on 2 h 15 min. Yhteen ryhmään mahtuu enimmillään 24 oppilasta.

Ilmoittauduthan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi työpajaa. Ilmoittautuminen on sitova; seitsemän päivää ennen varattua työpajaa tai myöhemmin tehdyt peruutukset lasketaan KULPS!-käynniksi.


Kevään 2020 KULPS!-työpajat:


HUOM! Koronavirusepidemian aiheuttamien varotoimenpiteiden takia kaikki KULPS-pajat on peruttu 13.3. alkaen.


Stop motion -animaatiotyöpaja / Stop motion -animationsverkstad

Työpajassa teemme omia animaatioita stop motion -tekniikalla. Animaatiot kuvataan iPadeilla pareittain tai pienryhmissä. Harjoittelemme myös trikkikuvausta ja erikoisefektejä green screen -studiossa, jossa kaikki on mahdollista: jättiläinen voi seikkailla minimaailmassa tai mini-ihminen jättiläisten maassa, katossa kävellen tai ilmassa leijuen... Millaisen mielikuvituksellisen animaation sinä tekisit?

På verkstaden skapar vi våra egna animationer med stopmotion-teknik. Vi filmar animationerna med iPad. Vi övar också trickvideo och specialeffekter i en green screen -studio, där allt är möjligt: en jätte kan gå ut på äventyr i en mini-värld eller en mini-människa kan fara i jätternas värld, promenerande på taket eller svävande i luften… En hurudan animation skulle du vilja göra?

Ikäsuositus: 1.9.-luokkalaisille

Opettaja: kuvataiteilija, valokuvaaja Pasi Autio

Saatavilla torstaisin 30.1.–27.2.2020 klo 9.30–11.45 & 12.15–14.30 (ei työpajoja talvilomaviikolla)

Ilmoittaudu työpajaan


Rakenna huvipuiston pienoismalli!

Millainen olisi sinun unelmiesi huvipuisto? Jos sinä saisit suunnitella koulun pihan, mitä kivaa siellä voisi välitunnilla tehdä? Rakennetaan ideoiden pienoismalli joko yksilö- tai parityönä. Opimme huomioimaan kuvitteellisia käyttäjiä ja ottamaan huomioon mittasuhteita. Suunnittelussa voivat korostua mm. liikunnalliset, pelilliset tai kokemukselliset näkökulmat.

Ikäsuositus: 4.9.-luokkalaisille

Opettaja: TaM, muotoilija Laura Pokela

Saatavilla keskiviikkoisin 4.–25.3.2020 klo 9.30–11.45

Ilmoittaudu työpajaan


Luonto seikkailee kuvataiteessa -nykytaidetyöpaja

Tutustumme taidehistorian avulla, miten luontoa on kuvattu veistoksissa ja maalauksissa eri aikoina. Millainen on maailmanpuu tai pittoreski luonnonmaisema? Mitä on esteettinen luontokokemus? Kurkkaamme myös, mikä on puun rooli nykytaiteessa.

Työpajassa saat muotoilla oman puun nykykuvanveiston materiaaleilla. Minkälainen olisi sinun tekemäsi fantasiapuu tai alkumetsän puu, josta kaikki on saanut alkunsa? Millainen luonne tai tunnetila taiteilemallasi puulla on?

Ikäsuositus: 4.9.-luokkalaisille

Opettaja: Kuvanveistäjä Marjatta Kekki

Saatavilla tiistaisin 3.–24.3.2020 klo 9.30–11.45 & 12.15–14.30

Ilmoittaudu työpajaan


Manga-sarjakuvapaja

Pidätkö sarjakuvista? Innostaako söpöjen chibi-hahmojen, vauhdikkaiden supersankarien tai monsterien piirtäminen? Tai kiinnostaako kenties japanilainen kulttuuri? Manga-sarjakuvatyöpajassa pääset toteuttamaan oman minisarjakuvan japanilaisella sarjakuvatyylillä.

Työpajassa tutustutaan japanilaisen mangasarjakuvan tyylilajiin sekä sarjakuvakerrontaan. Mangan tunnuspiirteiden lisäksi työpajassa käydään läpi tussitekniikoita, liikkeen kuvaamista sekä tunteiden ilmaisua piirtämällä.

Ikäsuositus: 4.9.-luokkalaisille

Opettaja: TaM, kuvataideopettaja Neonilla Narjus

Saatavilla torstaisin 2.–23.4.2020 klo 9.30–11.45 & 12.15–14.30

Ilmoittaudu työpajaan

 

Lisätietoa:

kurssit@espoonkuvataidekoulu.fi


Kulttuuri ja liikuntapolku peruskoululaisille