Kurssit ja kerhot

Kesäkurssit 2019

Kesäkurssien opettajina toimivat kuvataideopettajat ja monipuoliset taiteen ammattilaiset. Työskentelemme pienissä oppilasryhmissä ja käytämme laadukkaita, taiteilijatasoisia materiaaleja.

Ilmoittaudu

Kesäkurssien opettajina toimivat kuvataideopettajat ja monipuoliset taiteen ammattilaiset. Työskentelemme pienissä oppilasryhmissä ja käytämme laadukkaita, taiteilijatasoisia materiaaleja. Kesän aurinkoisista ja lämpimistä päivistä nautimme myös ulkona taiteillen. Pitkillä kursseilla (klo 9 - 16) kurssimaksuun sisältyy lämmin lounas sekä välipala, ja opettajan apuna on avustajia. Kesäkursseille ovat tervetulleita myös Espoon ulkopuolella asuvat.

Ilmoittautuminen ja ajankohtaiset kurssit: espoo.eepos.fi

Kurssien kuvaukset: 

ESPOONLAHTI

Ihahaa! Keppihevoskurssi

Espoonlahdessa vko 23 ma - pe klo 10 - 14

yli 7 v.

Maija Saarnio

Tule laukaten mukaan hirnahtavalle kesäkurssille! Kurssilla suunnittelemme ja valmistamme hienot, persoonalliset keppihevoset. Käymme myös läheisellä tallilla piirtämässä oikeita hevosia ja nautimme kesäisistä päivistä laitumella.

 

Rakenna leikkihevosillesi talli!

Espoonlahdessa vko 24 ma - pe klo 10 - 14

yli 9 v.

Mirkka Forsberg

Kurssilla rakennamme pahvilaatikoista, puutikuista ja luonnonmateriaaleista pienoishevostallin omille leikkihevosille - pieniä yksityiskohtia ylistäen. Itse tehtyä tallia voi tuunata lähes loputtomasti! Se kiehtoo ja koukuttaa kuin nukkekotiharrastus. Muovailumassasta voi tehdä hevosille ruokaa, astioita sekä muita tarvikkeita. Kurssilla voimme tehdä myös oman hevostalliesittelyvideon. Käymme myös tallilla tutustumassa oikeisiin hevosiin!

 

HEIKINTORI

 

Animaatiota!

Heikintorilla vko 23 ma - pe klo 10 - 14

yli 11 v.

Kaisa Lenkkeri

Tervetuloa animaation monipuoliseen maailmaan! Tässä taidemuodossa mahdotonta ei ole! Luomme tarinoita, maailmoja ja niissä seikkailevia hahmoja. Läpikäymme animaation tekoprosessin ideasta ensi-iltaan. Leirin aikana otamme haltuun animaation ja elokuvanteon perusteet. Tämä on myös oivallinen tilaisuus syventää aikaisemmin opittua, sillä pohdimme tehdessä, kuinka animaation ammattilaiset työskentelisivät.

 

KAUKLAHTI

 

Satumaa

Kauklahdessa vko 23 ma - pe klo 10 - 14

yli 7 v.

Irina Schuvaloff

Hypätään yhdessä sadun maailmaan! Piirrämme kurssilla linnoja, kokeilemme grafiikkaa ja rakennamme Pekka Peukaloiselle kodin kenkälaatikkoon. Mitä sinun omassa sadussasi tapahtuu?

 

LEPPÄVAARA

 

Loiskis! Riemua vedestä: kuvista ja uintia

Leppävaarassa vko 23 ma - pe klo 9 - 16

yli 7 v.

Sirpa Kärkkäinen ja Hanna Masih

Tutustumme animoinnin, akvarellimaalauksen ja musiikin saloihin uudella ja raikkaalla tavalla. Teemme jättiakvarelleja vesipyssyillä, tutkimme vedenalaista maailmaa valokuvaamalla sitä, piirrämme animaation höyryyn ja järjestämme kaikkien aikojen mehukestit. Teemme kurssin aikana myös uintiretkiä Leppävaaran uimahalliin koulutetun uimaopettajan (SUH) johdolla!

 

Merenalainen maailma

Leppävaarassa vko 24 ma - pe klo 9 - 16

yli 7 v.

Irina Schuvaloff

Sukelletaan yhdessä mielikuvitusretkelle merten syvyyksiin: Maalataan meren aaltoja, piirretään mustekynällä piikkikaloja ja rakennetaan kolmiulotteisia merenalaisia olioita!

 

WEEGEE

 

Leffapaja

Tapiolassa vko 23 ma - pe klo 10 - 14

yli 9 v.

Jenna Saarinen

Stop trick, käänteinen video, piksillaatio, perspektiivihuijaus ja green screen. Videopajassa tutustumme joka päivä uuteen erikoistehosteeseen, tehosteen alkuperään ja käyttöön populaarikulttuurissa. Teemme myös omia tehostekokeiluja ipadeillä. Kurssilla vierailee elokuva-alan ammattilainen kertomassa omasta työstään.

 

Variksen virkeä tarjotin - rakentelua, kuvanveistoa ja tuunausta

Tapiolassa vko 23 ma - pe klo 9 - 16

yli 7 v.

Marjatta Kekki

Kurssilla tehdään kolmiulotteista taidetta ja tuunauksia hyödyntäen sekä kuvanveiston perustekniikoita että nykytaiteen ilmaisuvoimaa. Tutustumme erilaisiin taiteen tekemisen tapoihin ja materiaaleihin, esim. mosaiikkiin, betoniin ja paperisaveen. Työskennellään leikkisästi: arvotaan kolme eri sanaa (kenen, millainen, mikä) ja valmistetaan vaikkapa variksen virkeä tarjotin. Voimme taiteilla myös teoksia, jotka pärjäävät ulkona. Kurssin lopuksi kootaan työt yhteen ja ihmetellään teosten monipuolista ilmettä! 

 

Mennään metsään!

Tapiolassa vko 23 ma - pe klo 9 - 16

yli 7 v.

Nina Ruokonen

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt - tällä kurssilla seikkailemme päivittäin luonnossa ja metsän siimeksessä tehden taidetta eri tavoin ja kaikilla aisteilla; tutkimme ja nautimme yhdessä alkukesän luonnosta.

Pääset tutustumaan ja työskentelemään monipuolisesti eri välinein mm. saven, kankaanpainannan, valokuvaamisen, piirtämisen, maalaamisen ja elokuvan teon parissa, sillä kuvaamme ulkona myös lyhytelokuvat.

 

Valokuvaus 1

Tapiolassa vko 23 ma - pe klo 10 - 14

yli 10 v.

Ruusu Hulmi

Varjot, heijastukset, yksityiskohdat, valo, muodot, liike… Mitä kaikkea voi valokuvata? Miten valokuvaaja katsoo maailmaa? Kurssilla havainnoidaan ympäröivää maailmaa ja rakennetaan lavastettuja kuvia. Opettelemme järjestelmäkameran käyttöä, valokuvauksen perusasioita sekä digitaalista kuvankäsittelyä. Saat kurssin ajaksi koululta käyttöön oman järjestelmäkameran, tai jos sinulla on oma järkkäri, voit harjoitella sen käyttöä.

 

Valokuvaus 2

Tapiolassa vko 24 ma - pe klo 10 - 14

yli 12 v.

Ruusu Hulmi

Varjot, heijastukset, yksityiskohdat, valo, muodot, liike… Mitä kaikkea voi valokuvata? Miten valokuvaaja katsoo maailmaa? Kurssilla havainnoidaan ympäröivää maailmaa ja rakennetaan lavastettuja kuvia. Opettelemme järjestelmäkameran käyttöä, valokuvauksen perusasioita sekä digitaalista kuvankäsittelyä. Saat kurssin ajaksi koululta käyttöön oman järjestelmäkameran, tai jos sinulla on oma järkkäri, voit harjoitella sen käyttöä.

 

Kuvataidetta liikkuen ja improvisoiden

Tapiolassa vko 24 ma - pe klo 9 - 16

yli 7 v.

Satu Tikka ja tanssinopettaja

Kurssilla tehdään taidetta elämyksellisesti improvisoiden ja eri taiteenlajeja yhdistäen, leikkiä unohtamatta! Kurssin ohjaajina toimivat kuvataideopettaja sekä vieraileva nykytanssiopettaja. Työskentelemme kokonaisvaltaisesti ja pidämme hauskaa. Tärkeää on ilmaisun vapaus, ei mallista piirtäminen. Teemme kuvaa, maalaamme, muotoilemme, liikumme. Myös musiikki ja rytmi ovat mukana menossa. Pääset kokeilemaan kasvomaalausta ja kämmenillä maalausta. Aloitamme joka päivä yhteisellä alkulämmittelyllä ja päätämme päivät nopeaan fiiliskierrokseen.

 

Perhekuviksen kesä

Tapiolassa vko 24 ma - to klo 17 - 18.30

lapsi 2 - 7 v. ja aikuinen

Maija Saarnio

Perhekuviksessa tutustumme taiteen ja muotoilun maailmaan yhdessä leikkien ja ihmetellen. Käytämme myrkyttömiä taidemateriaaleja sekä turvallisia välineitä, joten kurssi soveltuu perheen pienimille noin kaksivuotiaasta alkaen. Monipuoliset teemat ja tekniikat tekevät kurssista innostavan myös isommille lapsille. Tervetuloa viettämään rentoa kesäiltapäivää taiteen pariin!

 

Sarjakuvaa!

Tapiolassa vko 24 ma - pe klo 10 - 14

yli 9 v.

Viivi Rintanen

Ideoi ja toteuta oma sarjakuvalehtesi! Kurssilla opit sarjakuvakerronnan perusteita ja lopuksi saat mukaasi itse tehdyn sarjakuvalehden. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta sarjakuvan teosta, vaan tietosi ja taitosi karttuvat matkan varrella. Kurssille osallistuminen edellyttää luku- ja kirjoitustaitoa, mutta ei täydellistä suomen kielen hallintaa.

 

Muotoilua ja robotiikkaa 1

Tapiolassa vko 24 ma - pe klo 9 - 16

yli 7 v.

Arja Rantala

Seikkailemme leikkisästi käsityön, muotoilun ja robotiikan maailmassa. Ideoidaan, luonnostellaan, ja sitten piirretään, rakennellaan ja testaillaan, aivan kuten muotoilijatkin työssään. Tutustumme myös elektronisen rakentamisen maailmaan uusien, helppojen tehtävien kautta. Käymme myös päivittäin ulkona ja nautimme kesän väreistä!

 

Muotoilua ja robotiikkaa 2

Tapiolassa vko 25 ma - ke klo 10 - 15

yli 9 v.

Arja Rantala

Seikkailemme leikkisästi käsityön, muotoilun ja robotiikan maailmassa. Ideoidaan, luonnostellaan, ja sitten piirretään, rakennellaan ja testaillaan, aivan kuten muotoilijatkin työssään. Tutustumme myös elektronisen rakentamisen maailmaan uusien, vähän haastavampien tehtävien kautta. Käymme myös päivittäin ulkona ja nautimme kesän väreistä!

 

Sukellus korujen maailmaan

yli 9 v.

vko 25 klo 10 - 15

Sanna Rintalaulaja

Kurssilla tutustumme käyttökoruun ja korutaiteeseen monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. Opimme suunnittelemaan ja valmistamaan koruja. Tutustumme, millaisia koruja tehtiin ennen ja mitkä ovat tämän päivän trendit. Mitä kaikkea korulla voi viestiä, ja minkälainen koru sopii arkeen ja minkälainen juhlaan? Käyttökorussa mietimme kestävyyttä ja mukavuutta, kun taas korutaiteessa päästämme mielikuvituksen valloilleen.

 

Animaation kokeiluverstas

Tapiolassa vko 25 ma - ke klo 10 - 15

yli 10 v.

Kaisa Lenkkeri

Nyt lytätään luulo, että animaation tekeminen olisi hidasta ja vaatisi poikkeuksellista kärsivällisyyttä! Tällä leirillä animoimme mahdollisimman lennokkaasti ja kokeilevasti unohtamatta huumoria. Mielikuvitus on vain rajana, kun tekniikka vaihtuu sujuvasti muun muassa kahvinporoista iPadilla piirtämiseen. Huomaamatta opit myös animoimaan sujuvampaa liikettä. Sinun ei tarvitse osata animaatiosta mitään etukäteen, mutta voit olla myös konkari, joka haluaa oppia uutta. Ehkä innostut leirin jälkeen tekemään omia animaatioita vaikka YouTubeen, kun niiden työmäärä ei enää pelota.

 

Väriläiskiäinen

Tapiolassa vko 25 ma - ke klo 9 - 16

yli 6 v.

Elina Hartzell

Minkä värinen on Väriläiskiäinen? Onko se pehmeä vai karhea? Kesäkurssilla sukellamme värien maailmaan, löydämme varoittavat värit ja pidämme mielivärit-päivää. Teemme tutkivia retkiä lähimaastoon ja mielikuvitusmatkoja taiteeseen. Piirrämme, maalaamme ja rakentelemme sekä kokeilemme valon ja varjojen luomista. Kurssilla teemme myös liikkuvaa kuvaa ja kuvankäsittelyä iPadeilla.

---

Lisätietoa: kurssit (at) espoonkuvataidekoulu.fi, puh. 044 799 7084.