KULPS! Tärkeää tänään

6.–9.-luokkalaisille suunnatussa KULPS! -taidetyöpajassa tutustutaan katutaiteeseen oman koulun lähiympäristössä.
Ajankohta:
-
Sijainti:
Espoo
Vetäjä:
Elina Hartzell, Ruusu Hulmi

Katutaidepaja 6.–9.-luokkalaisille

Katutaideteos voi pysäyttää, vaikuttaa ja herättää suuria tunteita. Mitä tärkeää haluaisit sanoa koulusi lähiympäristöön sijoitetun teoksen kautta?

KULPS! Tärkeää tänään -työpajassa tutustutaan ekologisuutta ja kestävyyttä korostavaan ympäristötaiteeseen, välittömästä ympäristöstä innoituksensa saavaan paikkasidonnaiseen taiteeseen sekä urbaanissa ympäristössä toteutettavaan katutaiteeseen, jolla on pitkät perinteet vaikuttamisen keinona.

Työpaja järjestetään ulkotiloissa oman koulun pihalla. Osallistujat tarkastelevat ensin koulunsa lähiympäristön yksityiskohtia työpajassa esitettyjen taiteellisten lähtökohtien näkökulmasta. Sitten he suunnittelevat haluamaansa paikkaan sabluunatekniikalla toteutettavan teoksen, jossa he ilmaisevat itselleen tärkeän mielipiteen. Teokset ikuistetaan tuoreeltaan valokuvaan tai videoon työpajan päätteeksi.

Työpajan opettajina vaihtelevat Ruusu Hulmi ja Elina Hartzell

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS! -kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS! -kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Keväällä 2021 kuvataidekoulu tarjoaa ulkotiloissa järjestettäviä työpajoja, jotka opettajat voivat tilata oman koulunsa luo. Työpajat kuuluvat KULPS! "Kerran vuodessa" -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaan voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen opetuskieli on suomi ja niiden kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän "Kerran vuodessa" -kategorian KULPS! -käynniksi.

Huom! Työpajoja ei voi pitää sateisessa säässä tai pakkasessa. Huonon kelin sattuessa työpajalle sovitaan uusi aika.

Varaa työpaja luokallesi Eepoksessa.