KULPS! Mukavaa matkaa!

Muotoilutyöpaja 4.–9.-luokkalaisille
Ajankohta:
6.10.2021
-
24.11.2021
Sijainti:
WeeGee
Vetäjä:
Olli Silvennoinen

Pitkä bussimatka voi olla tylsä ja tukala. Miten matkustamisesta voisi tehdä hauskempaa ja mukavampaa, mutta silti turvallista ja mahdollisimman ympäristöystävällistä? Entä jos matkustaisit junalla Lappiin, laivalla valtameren halki tai vaikka raketilla kuuhun? Millaisessa matkustamossa haluaisit silloin olla?

Tässä työpajassa tutustumme muotoiluajattelun periaatteisiin ja pohdimme, millaiset tekijät vaikuttavat matkustamisen ekologisuuteen, mukavuuteen ja turvallisuuteen. Tutkimme oikeita ja kuvitteellisia esimerkkejä erilaisista menopeleistä ja mietimme yhdessä, mitä kaikkea niiden suunnittelussa pitää ottaa huomioon. 

Suunnittelemme havaintojemme opastamana unelmiemme matkustamot valitsemiimme kulkuvälineisiin ja esittelemme ne havainnekuvien tai nopeiden prototyyppien avulla. Työpajan tavoitteena on herättää osallistujat oivaltamaan, miten muotoilu vaikuttaa arkiseen ympäristöömme – sekä miten muotoilun avulla voimme tehdä maailmasta kestävämmän ja turvallisemman paikan. 

Opetuskieli: suomi
Kesto: 2 h 15 min
Ryhmäkoko: max. 24 osallistujaa

Saatavilla syksyllä 2021:

Ke 6.10. klo 9.15–11.30 ja 12–14.15
Ma 22.11. klo 9.15–11.30 ja 12–14.15
Ke 24.11. klo 9.15–11.30 ja 12–14.15

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.


KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS! -kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS! -kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS! "Kerran vuodessa" -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän "Kerran vuodessa" -kategorian KULPS! -käynniksi.