KULPS Mangapaja

Sarjakuvatyöpaja esikoululaisille, 1.–3.-luokkalaisille tai 4.–9.-luokkalaisille
Ajankohta:
9.2.2023
-
16.2.2023
Sijainti:
WeeGee
Vetäjä:
Neonilla Narjus

Sarjakuvatyöpaja esikoululaisille ja 1.–3.luokkalaisille

Manga-työpajassa oppilaat pääsevät tutustumaan japanilaisen sarjakuvan maailmaan. Pajassa tutustutaan mangaestetiikkaan hahmojen, ilmeiden piirtämisen sekä tarinankerronnan näkökulmasta. Mangapajassa harjoitellaan sarjakuvahahmojen ja niiden ilmeiden piirtämistä, kuvallista tarinankerrontaa ja oman pienen sarjakuvalehden (zine) tekoa. Tutuiksi tulevat oman sarjakuvahahmon suunnittelu, tunnetilojen sekä ilmeiden liioittelu ja tarinan kertominen kuvallisessa muodossa. Pajaan osallistujan ei tarvitse osata vielä lukea tai kirjoittaa itse, koska tarinaa kerrotaan kuvien kautta.

Sarjakuvatyöpaja 4.–9.luokkalaisille

Manga-työpajassa oppilaat pääsevät tutustumaan japanilaisen sarjakuvan maailmaan. Pajassa tutustutaan mangaestetiikkaan hahmojen, tarinankerronnan, efektien sekä ruudutuksen näkökulmista. Piirustustehtävissä harjoitellaan sarjakuvakerronnan perusteita yleisesti sekä mangan erityispiirteitä hyödyntäen. Tutuiksi tulevat kuvakulmat (lintu- ja sammakkoperspektiivi), kuvakoot (yleiskuva, kokokuva, lähikuva, erikoislähikuva), tunnetilojen sekä ilmeiden liioittelu ja efektien hyödyntäminen tunnetilojen ilmaisussa.

Tutustu tästä PDF-muotoisiin opettajan taustamateriaaleihin ja lisätehtäviin!

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Sijainti: WeeGee
Opettaja: Neonilla Narjus
Opetuskieli: suomi

Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS-kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS-kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän Kerran vuodessa -kategorian KULPS-käynniksi.