KULPS! Hetken hahmot

Ajankohta:
-
Sijainti:
Espoo
Vetäjä:
Marjatta Kekki

Nykytaidepaja 3.–6.-luokkalaisille

Taide voi muuttaa tutunkin paikan yllättäväksi, erikoiseksi ja ajatuksia herättäväksi ympäristöksi. Mitä tapahtuu esimerkiksi koulun pihalle, kun sinne viedään tilaa kommentoiva veistos tai ihmiskehoa hyödyntävä performanssi? Entä minkälaisia ajatuksia herättää teos, joka on olemassa vain hetken ajan?

Hetken hahmot -työpajassa tutustumme nykytaiteen ilmaisumahdollisuuksiin. Painopiste on taiteen hetkellisyydessä, jota tutkitaan ympäristötaiteen, paikkasidonnaisen taiteen, kuvanveiston ja performanssitaiteen näkökulmista leikkien ja harjoitusten avulla. Kehollisuuteen, tilassa olemiseen sekä ympäristön tutkimiseen liittyvien improvisaatio- ja aistiharjoitusten jälkeen osallistujat muovailevat savicroquis-hahmoja, jotka he sijoittavat valitsemaansa paikkaan. Paikasta ja hahmoista koostuvat installaatiot kuvataan ja esitellään lopuksi muille.

Työpajaa opettaa Marjatta Kekki.

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS! -kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS! -kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Keväällä 2021 kuvataidekoulu tarjoaa ulkotiloissa järjestettäviä työpajoja, jotka opettajat voivat tilata oman koulunsa luo. Työpajat kuuluvat KULPS! "Kerran vuodessa" -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaan voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen opetuskieli on suomi ja niiden kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän "Kerran vuodessa" -kategorian KULPS! -käynniksi.

Huom! Työpajoja ei voi pitää sateisessa säässä tai pakkasessa. Huonon kelin sattuessa työpajalle sovitaan uusi aika.

Varaa työpaja luokallesi Eepoksessa.