KULPS Hetken hahmot

Nykytaiteen työpaja 4.–9.-luokkalaisille
Ajankohta:
27.9.2023
-
27.9.2023
Sijainti:
Oman koulun piha
Vetäjä:
Marjatta Kekki

Taide voi muuttaa tutunkin paikan yllättäväksi, erikoiseksi ja ajatuksia herättäväksi ympäristöksi. Mitä tapahtuu esimerkiksi koulun pihalle, kun sinne viedään tilaa kommentoiva veistos tai ihmiskehoa hyödyntävä performanssi? Entä minkälaisia ajatuksia herättää teos, joka on olemassa vain hetken ajan?

Hetken hahmot -työpajassa tutustumme nykytaiteen ilmaisumahdollisuuksiin. Painopiste on taiteen hetkellisyydessä, jota tutkitaan ympäristötaiteen, paikkasidonnaisen taiteen, kuvanveiston ja performanssitaiteen näkökulmista. Tutkimme tilassa olemista, kehollisuutta ja lähiympäristöämme leikillisten improvisaatio- ja aistiharjoitusten avulla ja muunnamme sen jälkeen tutun ympäristön taideteoksen osaksi.

Lopuksi osallistujat muovailevat savesta croquis-hahmoja, jotka he sijoittavat valitsemaansa paikkaan. Paikasta ja hahmoista koostuvat installaatiot ikuistetaan valokuviin.

Tutustu tästä opettajan taustamateriaaleihin! (PDF)

Sijainti: Oman koulun lähiympäristö
Opettaja: Marjatta Kekki
Opetuskieli: suomi

Huom! Työpaja voidaan pitää saman koulun kahdelle eri ryhmälle klo 9.00–11.15 ja klo 11.30–13.45. Kuvataidekoulu ottaa varauksen jälkeen yhteyttä mahdollisesta toisesta pajasta.
Säävaraus:
Huonon kelin (sadetta ja/tai alle viiden asteen lämpötila) sattuessa työpajalle sovitaan uusi aika.

Ilmoittaudu pajaan Eepoksessa.

Kulttuuri- ja liikuntapolku

KULPS-kohteet ovat Espoon kaupungin espoolaisille peruskoululuokille ja varhaiskasvatusryhmille kustantamia kulttuuri- ja liikuntapalveluja, joihin ryhmät voivat osallistua osana koulu- tai eskaripäivänsä opetusta täysin maksuttomasti. Espoon kuvataidekoulun KULPS-kohteet ovat taidetyöpajoja, joissa tutustutaan kuvataiteen, muotoilun ja median eri puoliin hauskojen ja oivaltavien tehtävien kautta.

Työpajat kuuluvat KULPS Kerran vuodessa -kategoriaan, jonka kohteisiin sama luokka tai eskariryhmä voi osallistua yhden kerran lukuvuodessa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 24 oppilasta. Työpajojen kesto on 3 x 45 min. Työpajavalikoima vaihtelee lukukausittain.

Varaathan valitsemasi työpajan viimeistään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi päivää. Ilmoittautumiset ovat sitovia, mahdolliset peruutusilmoitukset tehdään kirjallisesti osoitteeseen kurssit@espoonkuvis.fi. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyt työpajavaraukset lasketaan ryhmän Kerran vuodessa -kategorian KULPS-käynniksi.