Kesäkurssit

Nauti kesästä hauskoilla ja monipuolisilla kuviskursseilla!
Ajankohta:
-
Sijainti:
Tapiola, Olari, Leppävaara, Kauklahti
Vetäjä:

Tervetuloa Espoon kuvataidekoulun kesäkursseille!  

Espoon kuviksen monipuolisilla taidekursseilla nautitaan kesälomaviikoista taiteen, muotoilun ja median parissa. Viiden päivän mittaisia kursseja järjestetään tänä kesänä kuvataidekoulun tiloissa Tapiolassa, Olarissa, Kauklahdessa ja Leppävaarassa.

Ensi kesän kurssitarjonnasta löytyy luovaa ja hauskaa tekemistä moneen makuun. Piirrä, maalaa ja muovaile innostavien teemojen hengessä, tee taidetta luonnontieteen inspiroimana ja opi valokuvaamaan, animoimaan tai luomaan digitaidetta.

Lyhyet kesäkurssit järjestetään maanantaista perjantaihin klo 10–14. Pitkien kurssien (ma–pe klo 9–16) hintaan sisältyy lounas ja välipala.

Opettajina toimivat kuvataidekoulun huippuopettajat ja monipuoliset taiteen ammattilaiset. Osallistujien käytössä ovat kuvataidekoulun ainutlaatuiset työskentelytilat, -välineet ja taiteilijatasoisest materiaalit. Kaikilla kursseilla huomioidaan osallistujien omat taitotasot.

Koronatilanne otetaan kursseilla asianmukaisesti huomioon. Ryhmät ovat pieniä (max. 12 osallistujaa) ja niissä noudatetaan ajankohtaisia turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Mikäli kurssit joudutaan perumaan kokonaan kesällä vallitsevan koronatilanteen takia, kurssimaksut palautetaan kokonaisuudessaan osallistujille.

Ilmoittautuminen kesän 2021 kursseille alkaa perjantaina 26. helmikuuta klo 9.00 Eepoksessa.

Tutustu kuviksen kesäkurssioppaaseen tai katso kurssit alta!

Kesäkurssit 2021

Viikko 23

Valokuvaus (yli 10-vuotiaat)
Tapiola (WeeGee-talo), ma–pe 7.–11.6.2021 klo 10–14 
Yli 10-vuotiaille 
Hinta: 190 €
Varjot, heijastukset, yksityiskohdat, valo, muodot, liike. Mitä kaikkea voi valokuvata? Miten valokuvaaja katsoo maailmaa? Valokuvauskurssilla havainnoimme ympäristöä kuvaajan silmin ja rakennemmae lavastettuja kuvia. Opettelemme järjestelmäkameran käyttöä, digitaalista kuvankäsittelyä sekä muita valokuvauksen perusasioita. Saat käyttöösi järjestelmäkameran kurssin ajaksi. Jos omistat järkkärin, voit harjoitella kurssilla myös oman kamerasi käyttöä. 
Opettaja: Ruusu Hulmi

Sarjakuvaa! 
Olari (Kuusikallionkuja 3 F), ma–pe 7.–11.6.2021 klo 9–16 
Ikäsuositus: Yli 9-vuotiaille 
Hinta: 330 € (sis. lounas ja välipala) 
Tervetuloa sarjakuvien maailmaan! Tällä kesäkursilla tutustumme sarjakuvakerronnan perusteisiin, kokeilemme erilaisia piirustustekniikoita ja toteutamme omista ideoistamme valmiita sarjakuvia. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta eikä täydellistä suomen kielen hallintaa, opit tällä kurssilla kaiken tarvittavan! 
Opettaja: Johanna Aulén 

Satumaailma 
Tapiola (WeeGee) ma–pe 7.–11.6.2021 klo 10–14 
Yli 7-vuotiaille 
Hinta: 190 € 
Sukella satujen ja taruolentojen maailmaan! Tällä mielikuvituksellisella kesäkurssilla piirretään, maalataan, tehdään sekatekniikkateoksia ja tutkitaan maagisia maailmoja esittäviä taideteoksia. Taiteilun lisäksi tutustumme satuihin sekä nautimme yhteisistä leikeistä, seikkailuista ja eväshetkistä sisä- ja ulkotiloissa. Aikaisempaa kuviskokemusta et tarvitse, mutta myös kokeneemmat pikkutaiteilijat ovat tervetulleita!
Opettaja: Neonilla Narjus 

Elämää metsässä 
Kauklahti (Klippinkitie 1), ma–pe 7.–11.6.2021 klo 10–14
Kauklahti 
Yli 7-vuotiaille
Hinta: 190 €
Tervetuloa mukaan seikkailulle luontoon! Tällä kesäisellä kuviskurssilla teemme tutkimusretkiä lähimetsään, jossa taiteilemme luonnon innoittamia ja luonnonmateriaaleja hyödyntäviä teoksia eri tekniikoilla. Kokeilemme keramiikan tekoa, teemme metsä-animaatioita, maalaamme luonnosta löytyvillä välineillä, tutustumme ympäristötaiteeseen ja teemme kolmiulotteisia rakennelmia. Samalla nautimme kesästä ja yhdessäolosta. Viimeisenä päivänä vietämme piknikin.
Opettaja: Nina Ruokonen 

Leffapaja 
Tapiola (WeeGee), ma–pe 7.–11.6.2021 klo 9–16 
Ikäsuositus: Yli 10-vuotiaille 
Hinta: 330 € (sis. lounas ja välipala)
Leffapajassa kuvataan ensi kesän hauskimmat elokuvat! Kurssin aikana tutustumme elokuvanteon perusasioihin ja tekniikoihin, kuten trikkikuvaukseen ja erikoistehosteisiin. Kokeilemme oppimiamme trikkejä omissa minileffoissamme, jotka kuvaamme pienryhmissä iPadeilla WeeGee-talon lähiympäristössä.  
Opettaja: Jenna Saarinen 

Taidelabra
Tapiola (WeeGee-talo), 7.–11.6.2021 klo 9–16
Ikäsuositus: Yli 7-vuotiaille 
Hinta: 330 € (sis. lounas ja välipala) 
Mitä tapahtuu, kun luonnontiede tuodaan kuvataideluokkaan? Se selviää taidetta ja tiedettä yhdistävällä kesäkurssilla! Maalaamme, piirrämme, rakennamme, kuvaamme ja luomme digitaalisesti teoksia, joiden kautta saamme näkymättömän maailman näkyviin. Rakennamme mm. vesialuksen, otamme mikroskooppikuvia ja maalaamme mustikalla. Aiheitamme ovat luonnonvoimat, elukat ja ötökät, minimaailma ja metsän arkkitehtuuri. Teemme kurssilla myös lyhyitä tutkimusretkiä lähialueen luontoon ja viheralueisiin. 
Opettaja: Elina Hartzell 

Viikko 24

Lohikäärmeitä ja pikseleitä -digitaidekurssi  (2 ryhmää)
Tapiola (WeeGee), ma–pe 14.–18.6.2021 klo 10–14 
Ikäsuositus: Yli 10-vuotiaille 
Hinta: 190 € 
Tartu iPadiin ja anna mielikuvituksesi lentää! Tällä kurssilla tutustut digitaalisen taiteen saloihin. Viikon aikana pääset kokeilemaan digipiirtämistä ja -maalaamista, kuvamanipulaatioiden loihtimista, digitaalisia kollaaseja, pienten animaatioiden tekoa sekä pikselitaidetta. Sään salliessa taiteilemme myös ulkona. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että digitaalisia tekniikoita jo kokeilleille. Kursista järjestetään kaksi samaan aikaan vierekkäisissä luokissa kokoontuvaa ryhmää.
Opettajat: Neonilla Narjus ja Jenna Saarinen 

Taidetta liikkuen ja improvisoiden 
Tapiola (WeeGee-talo), ma–pe 14.–18.6.2021 klo 9–16
Ikäsuositus: Yli 7-vuotiaille 
Hinta: 360 € (sis. lounas ja välipala) 
Luo, liiku ja improvisoi taiteen eri lajeja yhdistellen! Tällä elämyksellisellä ja monitaiteisella kesäkurssilla ei tarvitse istua hiljaa paikoillaan, vaan voit päästää luovuutesi valloilleen päivittäin vaihtuvien teemojen hengessä. Muotoilemme savesta merenalaisia maailmoja, teemme kasvomaalauksia, taiteilemme paperiveistoksia, vangitsemme musiikin rytmit paperille ja eläydymme metsänhaltijoiksi. Kurssilla korostuvat vapaa ilmaisu ja kokonaisvaltainen työskentely. Kuvataideopettajan lisäksi kurssilla on mukana tanssipedagogi, jonka opastuksella tutustumme liikeilmaisuun. 
Opettajat: Satu Tikka & Tero Hytönen 

Viikko 31

Valokuvaus (yli 12-vuotiaat)
Tapiola (WeeGee-talo), ma–pe 2.–6.8.2020 klo 10–14
Ikäsuositus: Yli 12-vuotiaille 
Hinta: 190 € 
Varjot, heijastukset, yksityiskohdat, valo, muodot, liike. Mitä kaikkea voi valokuvata? Miten valokuvaaja katsoo maailmaa? Valokuvauskurssilla havainnoimme ympäristöä kuvaajan silmin ja rakennemmae lavastettuja kuvia. Opettelemme järjestelmäkameran käyttöä, digitaalista kuvankäsittelyä sekä muita valokuvauksen perusasioita. Saat käyttöösi järjestelmäkameran kurssin ajaksi. Jos omistat järkkärin, voit harjoitella kurssilla myös oman kamerasi käyttöä. 
Opettaja: Ruusu Hulmi 

Kuvittaen kesällä
Leppävaara (Ruutikatu 9), ma–pe 2.–6.8.2021 klo 9–16 
Ikäsuositus: Yli 10-vuotiaille 
Hinta: 330 € (sis. lounas ja välipala)
Tule tekemään kuvia ja animaatioita nykykuvittajien inspiroimana! Tutustumme kurssiviikolla joka päivä kiinnostaviin eri kuvittajiin ja rakennamme näiden tyylejä ja tekniikoita soveltamalla omia kuvituksiamme lyhyen tarinan tai muun aiheen pohjalta. Tyyliesimerkit vaihtelevat animesta lastenkirjoihin ja aikakauslehtien kuvituksiin. Opimme lisää piirustus- ja maalausmenetelmistä ja käytämme kuvien kerroksissa lisäksi mm. monotypiaa, raapekartonkia ja kollaasia. Teemme myös pieniä animaatioita GreenScreen- ja StopMotion -ohjelmilla 
Opettajat: Outi Korhonen & Sirpa Kärkkäinen 

Animaation kokeiluverstas 
Tapiola (WeeGee-talo), ma–pe 2.–6.8.2021 klo 10–14 
Ikäsuositus: Yli 10-vuotiaille 
Hinta: 190 € 
Nyt lytätään luulo, että animaation tekeminen olisi hidasta ja vaatisi poikkeuksellista kärsivällisyyttä! Tällä kurssilla animoimme mahdollisimman lennokkaasti ja kokeilevasti unohtamatta huumoria. Mielikuvitus on vain rajana, kun tekniikka vaihtuu sujuvasti muun muassa kahvinporoista iPadilla piirtämiseen. Huomaamatta opit myös animoimaan sujuvampaa liikettä. Sinun ei tarvitse osata animaatiosta mitään etukäteen, mutta voit olla myös konkari, joka haluaa oppia uutta. 
Opettaja: Neonilla Narjus

Rakkaat eläinystävät!
Tapiola (WeeGee-talo), ma–pe 2.–6.8.2021 klo 9–16
Ikäsuositus: Yli 7-vuotiaille
Hinta: 330 € (sis. lounas ja välipala) 
Tervetuloa eläinrakkaalle kesäkurssille piirtämään, maalaamaan ja muovailemaan! Tällä kurssilla taiteilemme lemmikkehin, kotieläimiin, villipetoihin ja mielikuvitusolentoihin liittyviä hauskoja tehtäviä erilaisilla kuvataiteen tekniikoilla. Samalla kerromme toisillemme omista eläinystävistämme ja lemmikkiunelmistamme, jotka ovat kaikki yhtä arvokkaita. 
Opettaja, Johanna Aulén

Lisätietoa:

toimisto@espoonkuvis.fi